субота, 02 червня 2018 16:25

Ідеальним тренером для "Реала" буде Лоран Блан, а Роналду просто вибиває новий контракт - експерт

Ідеальним тренером для "Реала" буде Лоран Блан, а Роналду просто вибиває новий контракт - експерт
Лоран Блан ідеальний варіант для "Реала" - Кампомар. Фото: Footboom.com

Зідан неочікувано покинув мадридський "Реал". Зізу пішов красиво, вигравши три Ліги чемпіонів поспіль. Очевидно, ще вище підняти планку він би просто не зміг. Що буде далі з "Реалом", хто стане наступним тренром, що робитиме Зідан? На всі ці питання дав відповіді експерт, журналіст, аналітик - Авраам Кампомар.


Чому пішов Зідан? Він виграв три ЛЧ поспіль, досягнення яке навряд хтось повторить у найближчі роки.
- Зідан пішов, тому що команда вже продемонструвала свій максимум. Мені це нагадує ситуацію, коли Гвардіола йшов з "Барселони". Тоді був схожий випадок, він вже не міг зробити з команди ще кращу. Те саме зараз з Зіданом. Він зрозумів, що далі тримати планку він не зможе, команда потребує змін. І він не зуміє досягти такого ж успіху в наступному сезоні.
Плюс Зідан побачив спад у грі, в порівнянні з минулим роком. Була вже певна стагнація в рівні гри. Але не в результатах, Ла Лігу фактично провалили, але знову виграли Лігу чемпіонів.
По-друге робота в таких клубах дуже виснажує. Він розумів, що наступний сезон буде ще складнішим, ніж попередній. Що ще він міг зробити для команди? Та напевно нічого. Просто його час у "Реалі" закінчився.
Я розмовляв з ним перед фіналом ЛЧ. Зідан був спокійним, навіть надто. Я думаю він прийняв рішення про відставку, ще до фіналу. Він постійно повторював "Хлопці, це може бути останній матч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зідан очолить збірну за 50 млн євро на рік - несподіване продовження кар'єри

Я думаю один рік він точно відпочине. Але головне щоб відпочив не так як Лоран Блан, якого вже всі почали забувати.

Що робитиме Зідан, відразу візьметься за роботу чи піде у творчу відпустку?
- Я дуже здивуюсь, якщо він одразу знайде собі місце роботи. Збірна Франції? Так, це менш динамічна робота, я можливість для відпочинку. Але Дешам тільки-но продовжив контракт зі збірною до 2020 року. Я думаю один рік він точно відпочине. Але головне щоб відпочив не так як Лоран Блан, якого вже всі почали забувати. "Ювентус" його другий дім, можливо він буде тренувати в Турині. Він би на наступний сезон був для "Юве" гарним варіантом.


Чого очікувати від Переса, буде кардинальна зміна та чистка складу команди?
- Зараз настає дуже цікавий момент. Може багато хто з гравців і хотів покинути клуб, але тепер, коли має прийти новий тренер все починається з початку. Якщо хтось і хотів покинути клуб, то ці гравці зараз явно зроблять паузу та чекатимуть на призначення нового наставника.
Зміни в складі будуть, але не кардинальні. Будуть точкові підсилення і так само одиничні трансфери "на вихід".

Він таким чином просто намагається в чергове вибити собі підвищення зарплатні. Але його можна зрозуміти, йому вже 33 роки.


Чи покине команду Роналду?
- Роналду вже не перший рік нібито хоче піти. То в "ПСЖ" то в "Манчестер Юнайтед". Він таким чином просто намагається в чергове вибити собі підвищення зарплатні. Але його можна зрозуміти, вже 33 роки. Для футболіста це вже солідний вік. В його віці, плюс-мінус, Зідан вже закінчив кар'єру, Хаві пішов в Катар, Іньєста в Японію. Мало хто в такому віці продовжує грати на найвищому рівні. Якщо він може вибити собі контракт на 30 мільйонів, а не на 25, то треба це робити зараз, поки він непогано виступив, забив за другу половину сезону більше 25 м'ячів. Це ідеальний момент щоб просити підвищення зарплатні. Він думає про своє майбутнє, якщо не зараз, то коли?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Роналду прибули на перемовини з "ПСЖ"

З усіх імен що звучать в ЗМІ найбільше мені імпонують Аллегрі та Почеттіно


Зараз називають багато претендентів на посаду тренера? Хто буде зараз ідеальним кандидатом на місце головного тренера "мадридців"?
- З усіх імен що звучать в ЗМІ найбільше мені імпонують Аллегрі та Почеттіно. У команд Почеттіно малюнок гри дуже енергійний, плюс він тренував в Іспанії і не один рік. Він кілька років тренував "Еспаньйол". Він знає як грати в Іспанії, як боротись проти місцевих команд.
Почеттіно це тренер який близький до гравців, він тісно спілкується з командою він був чудовим гравцем і в світі футболу має авторитет. Він має достатній імідж, він з "Тотенхема", який боровся за Лігу Європи, зробив команду, що бороться за перемогу в АПЛ. В нього не буде проблем з гравцями, не буде конфліктувати з ними.

Як на мене, Аллегрі взгалі один з найкращих тренерів в Європі.


А тренер "Ювентуса" Массіміліано Аллегрі? Він зможе замінити Зідана?
- Аллегрі точно не матиме проблем з гравцями, він зможе тримати дисципліну в команді. Він тренував великих гравців. Так, він не вигравав Лігу чемпіонів, але двічі був в фіналі, та вигравав кожну "Серію А" в яких брав участь. Як на мене, Аллегрі взгалі один з найкращих тренерів в Європі. Він вміє змінюватись, перелаштовуватись. Він фактично воскресив кар'єру Дані Алвеса. Завдяки йому Алвес отримав друге дихання. Дібалу вивів на дуже високий рівень. Аллегрі підходить для нинішнього "Реалу". Він може додати "мадридцям" швидкості, збудувати потужну контратакуючу команду. Захист при ньому точно додасть в ефективності.


Що думаєте про нині безробітного Мауріціо Саррі?
- От з приводу нього є сумніви. Я не впевнений, що він впорається з цими гравцями. В нього були проблеми з Мертенсом, поки Саррі ще навіть не був зіркою. Італієць має твердий характер, більше закритий від гравців. Він не той тренер, який буде дружити з гравцями, він хоче почувати себе головним. З зірками "Реалу" йому буде важко.

Уявіть що, Мілевський очолить зараз молодіжку "Динамо", а через рік стане головним тренером


В Іспанії ще багато кажуть про Гуті.

-Так кажуть, але він ще не готовий. Його шлях порівнюють із Зіданом, але це не правильно. Колосальна різниця в досвіді. Зідан був тренером молодіжної команди, потім "Кастілья, потім на посаді спортивного директора, потім асистентом Анчелотті. В нього був величезий досвід. А Гуті тільки перший сезон працює з молодіжкою. Йому ще рано. Ну уявіть що, Мілевський очолить зараз молодіжку "Динамо", а через рік стане головним тренером. Але все може бути. Я не кажу, що якщо він прийде то він нічого не зможе виграти. Це ризик і немає гарантії що він спрацює.

Арсен Венгер? Може, настав його час спробувати свої сил в Мадриді?
- Для нього настав час бути спортивним директором чи керівником академії. Але як тренер він себе вже вичерпав. Та варто відзначити, що всі очікування від "Арсеналу" завжди були завищені. Лондонці не мали того складу, щоб боротись з Манчестером та Челсі, далеко заходити в Лізі чемпіонів, в них був слабкий кадровий потенціал. Але і від самого тренера я не побачив ніяких дій, щоб змінити ситуацію. Він не гнучкий тренер. Не дуже вірю в те що пан Арсен на сьогоднішній день має якісь свіжі ідеї, щоб покращити гру "Реала".

Найкращий варіант - Лоран Блан

Можливо, є ще хтось про кого мовчить ЗМІ, але ви бачите його наставником "Реалу"?


- Для мене найкращий варіант це Лоран Блан. З "ПСЖ" він збудував неймовірну команду. Збірна Франції, яку він збудував, а Дешам зараз поступово руйнує. Блан топ-тренер, який поставить гру першим номером. Зможе поставити класну позиційну атакувальну гру. Іско за Блана стане претендентом на "Золотий м'яч".

Після перемоги в Лізі чемпіонів, яка стала для "Реала" третьою поспіль, головний тренер мадридців Зінедін Зідан несподівано оголосив про свою відставку. Gazeta.ua попросила прокоментувати ситуацію 57-річного українського фахівця Олега Федорчука.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальним тренером для "Реала" буде Лоран Блан, а Роналду просто вибиває новий контракт - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути