субота, 07 червня 2008 16:13

Ібрагімовіч обіцяє забивати

Златан Ібрагімовіч, який не забивав за збірну Швеції три роки, упевнений, що на Євро-2008 гратиме так само результативно, як і на клубному рівні. Результативна гра форварда допомогла "Інтернаціонале" відстояти чемпіонський титул в Італії, і тепер Ібрагімовіч має намір порадувати своїх прихильників голами в Австрії і Швейцарії.

Шведи, які ще жодного разу не вигравали чемпіонат Європи, вступлять у боротьбу у вівторок матчем з командою Греції у Зальцбургу. Чотири роки тому греки сенсаційно завоювали трофей Анрі Делоне, продемонструвавши зразок гри в захисті. Нині дружина Отто Рехагеля грає в обороні не так упевнено, але шведам все одно доведеться вкрай непросто. Проте Ібрагімовіч не зневіряється, заявивши:

- Як я знайду ключ до воріт греків? Це секрет. Не варто говорити про це завчасно. Ви все побачите на полі протягом 90 хвилин.

На міжнародній арені Ібрагімовіч грає нерезультативно, зате в чорно-синій футболці "Інтеру" штампує голи один за одним. 26-річний нападаючий забив 17 м"ячів у минулій серії А, а коли він травмував коліно, міланська команда видала низку непереконливих ігор.

В останньому поєдинку сезону з "Пармою" Ібрагімовіч повернувся у стрій - він вийшов на заміну і оформив дубль, а "Інтер" завоював скудетто. Статистика говорить сама за себе - у 53 матчах вищого дивізіону Італії швед забив у ворота суперників 32 м"ячі. У 50 поєдинках за збірну Швеції Ібрагімовіч відзначився лише 18 разів, проте колишній голеадор "Аякса" упевнений, що скоро все буде в порядку і в матчах на міжнародній арені. Наставника збірної Швеції Ларса Лагербека зовсім не турбує те, що в 12 останніх поєдинках національної команди рослий форвард не забив жодного гола.

- Златан постійно бере участь в результативних комбінаціях, створює моменти для партнерів. Ми намагаємося побудувати гру так, щоб використовувати його можливості по максимуму. Він може віддати передачу, яка стане повною несподіванкою для всіх, - потім дивишся повтор і дивуєшся, як він це зробив. Саме такої гри ми чекаємо від Ібрагімовіча. Коли м"яч доходить до штрафної площі суперника, ми хочемо, щоб він завершував наші атаки, - відзначив Лагербек.

Ібрагімовіч також розміркував про те, що любить створювати можливості для взяття воріт своїм партнерам. Швидше за все, він діятиме в атаці в парі з Хенріком Ларссоном, який вирішив повернутися у збірну Швеції напередодні чемпіонату Європи. Цьому дуету потрібно дуже постаратися, щоб дружина Лагербека вийшла з групи, де також опинилися росіяни і іспанці. Чотири роки тому скандинави дійшли до 1/4 фіналу, але як буде цього разу?

- Потрібно просто грати у свій футбол, діяти компактно, - упевнений Ібрагімовіч. - І, звичайно, демонструвати максимальну самовіддачу і грати зі всією пристрастю.

euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Ібрагімовіч обіцяє забивати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути