понеділок, 09 лютого 2009 17:03

Хто вбиває спортсменів? На Полтавщині вбили призера Кубка світу з дзюдо

Хто вбиває спортсменів? На Полтавщині вбили призера Кубка світу з дзюдо
У Кременчуці Полтавської області вбитий призер Кубка світу, призер спортакіади України з дзюдо Михайло Тагіров. Про це УНІАН повідомили в міському управлінні міліції. За їх даними, М.Тагіров був знайдений сьогодні вночі поблизу хутора Пеліпенки, біля Кременчука. "На той момент 30-річний спортсмен ще дихав, проте врятувати його життя лікарям не вдалося. За попередніми даними, спортсмен вчора відпочивав в одному із розважальних закладів міста, де відбулася сутичка з відвідувачами. Де він був після того, як покинув заклад і до того часу, коли його знайшов мешканець хутора, поки невідомо. Саме у цей проміжок часу він отримав травми", - розповіли в міліції.

У Тагірова - ножове поранення, крововилив та інші травми. У міліції заявили, що факту вбивства працює слідча група, створена з працівників міського та районного управління внутрішніх справ. За словами тренера спортсмена Василя Волошина, М.Тагіров останній раз виступав у листопаді на чемпіонаті країни з дзюдо. Похорони спортсмена відбудуться в середу в Кременчуці.

Як повідомлялося, 17 січня в Яворові Львівської області у власному будинку ножовим ударом у серці був убитий 53-річний майстер спорту, триразовий чемпіон світу з метання молоту Юрій Заболотний. Як повідомив начальник Відділу зв"язків із громадськістю Головного управління МВС України у Львівській області Денис Харчук, вбивцю затримали вже ввечері 18 січня.

Спортсмен ще дихав, проте врятувати його життя лікарям не вдалося.

"За підозрою у вбивстві затриманий 58-річний рецидивіст (злочинне псевдо "Шургалет"), житель міста Яворова, який має за плечима 20 років в"язниці за грабежі. За однією з версій, колишній зек вимагав у Юрія Заболотного гроші на придбання наркотиків, а отримавши відмову, встромив жертві ніж у серце. Смерть настала майже миттєво. За фактом вбивства збуджена кримінальна справа. Ведеться слідство", - проінформував Харчук.

У свою чергу, компетентне джерело в правоохоронних органах повідомило, що вбивство Ю.Заболотного могло бути здійснене на ґрунті поганих відносин між жертвою та вбивцею, які базувалися на кримінальному минулому обох чоловіків. "Юрій Заболотний, який також був відомий у певних кримінальних колах регіону під псевдонімом "Помідор", міг стати жертвою кримінальних справ. Після того, як пішов з великого спорту, він почав свою кримінальну кар"єру у складі відомої на території Західної України злочинного угрупування "Артура", - проінформувало джерело. - Екс-чемпіон світу "кришував" злочинців у кількох райцентрах області".

ГлавРед, Телеграф

Зараз ви читаєте новину «Хто вбиває спортсменів? На Полтавщині вбили призера Кубка світу з дзюдо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути