вівторок, 07 квітня 2009 14:14

Хто судитиме "Динамо" і "Шахтар" у Кубку УЄФА?

Хто судитиме "Динамо" і "Шахтар" у Кубку УЄФА?

Офіційний сайт УЄФА опублікував імена арбітрів, які отримали призначення на перші чвертьфінальні матчі Кубка УЄФА, які відбудуться 9 квітня. Так, поєдинок "Шахтаря" і "Марселя" розсудить німець Фелікс Брік, а дуель між ПСЖ і "Динамо" - голландець Пітер Вінк.

Поєдинок "Динамо" з "Парі Сен-Жермен", який відбудеться 9 квітня на стадіоні "Парк де Пренс", обслуговуватиме голландська бригада арбітрів. Суддя в полі - 42-річний Пітер Вінк. Вінк народився 13 березня 1967 року. Почавши судити футбольні матчі в 1987 році, в 1993 році Пітер був включений в список "С" арбітрів Вищої ліги чемпіонату Голландії), а в топ-групу Голландії увійшов у 2001-му.

Пітер Вінк обслуговував чотири матчі за участю українських команд

У процесі розвитку кар"єри арбітра Вінку довелося залишити свою цивільну професію офіцера поліції. У 2004-му році голландець отримав статус арбітра ФІФА. У тому ж році відбувся його дебют в єврокубках.

З того часу волею випадку Пітер обслуговував чотири матчі за участю українських команд. З "Динамо" голландець стикався один раз - в сезоні 2006/2007 в рамках групового турніру Ліги чемпіонів наша команда програла в Ліоні місцевому клубу з рахунком 0:1. Також під "спостереженням" Вінка програли свої матчі "Шахтар" (6.11.2007; "Шахтар" - "Мілан" - 0:3) і національна збірна України (13.10.2007; Шотландія - Україна - 3:1), а запорізький "Металург" звів свій поєдинок до нічиї (29.09.2005; "Металург" З - ПАОК - 2:2).

Ще один цікавий факт з біографії Пітера Вінка - саме голландець став арбітром, якому було доручено обслуговувати перший матч на оновленому стадіоні "Вемблі" в Лондоні. У товариському матчі зустрічалися молодіжні збірні Англії та Італії, в якому переможця визначити не вдалося (3:3).

Допомагати своєму співвітчизникові на "Парк де Пренс" будуть Арі Брінк (Arie Brink) і Вілко Лобберт (Wilco W.А. Lobbert). Четвертий арбітр - Берні Раймон Блом (Bernie Raymond Blom). За організацією матчу простежить чех Петро Фушек (Petr Fousek), а роботу арбітрів оцінить Алан Снодді (Alan Snoddy) з Північної Ірландії.

Інші призначення:

"Гамбург" - "Манчестер Сіті" - Олегаріо Бенкеренса (Португалія)

"Вердер" - "Удінезе" - Лоран Дюамель (Франція)

За матеріалами turnir.com.ua, fcdynamo.kiev.ua, uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Хто судитиме "Динамо" і "Шахтар" у Кубку УЄФА?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути