пʼятниця, 09 липня 2021 21:00

Хто із гравців збірної України зміг проявити себе на Євро

Хто із гравців збірної України зміг проявити себе на Євро
Георгій Бущан став основним воротарем збірної України. Фото: УАФ

Збірна України змогла дійти до 1/4 фіналу Євро-2020/21.

Gazeta.ua визначила гравців, яким вдався турнір.

Андрій Ярмоленко. Півзахисник "Вест Гема" не грав із лютого місяці у свому клубі. Були сумніви, чи зможе він набрати ігрову та фізичну форму. Ярмоленко показав із перших матчів себе лідером. Брав відповідальність та ініціативу на себе. Зміг забити два голи. Виступ на Євро може допомогти йому залишитися ще на рік в АПЛ або отримати хороший контакт із іншими клубами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто із гравців збірної України розчарував на Євро

Георгій Бущан. Голкіпер "Динамо" неодноразово рятував свою команду протягом турнірі. Правда без помилок не обійшлося – особливо у матчі проти Нідерландів, коли спочатку помилився, а потім не виручив. Але загалом Бущан може занести собі турнір в актив. Отримав величезний досвід та зміг себе проявити.

Роман Яремчук. Нападник "Гента" в кроці до зміни клубу. Тому Євро для нього можливість ще раз про себе заявити на очках в 'вропейських скаутів. Роман двічі забивав та багато працювати на команду. З віком додається клас. На Євро Роман став одним із лідерів національної команди.

Виступ на Євро може допомогти Ярмолеку залишитися у "Вест Гем", або перейти в хороший клуб

Артем Довбик. Форвард "Дніпра-1" поїхав на Євро тільки через травму Жуніора Мораеса. Зіграв в одному матчі, але став справжнім героєм збірної. Артем зміг забити гол, який вивів збірну України у чвертьфінал Євро. Тепер інтерес та ціна на гравця суттєво виростуть.

Микола Шапаренко. Турнір не вдався для лідерів середини поля Олександра Зінченка та Руслана Малиновського, а от Шапаренко зміг себе проявити. Його вихід на заміну у матчі із Нідерландами посилив гру, після чого він стабільно грав. Шапаренко приносив багато користі в початку атаку, роботі під пресингом.

Ілля Забарний. 18-річний захисник був далеко не ідеальний. Його помилки призвели до пропущених м'ячів у матчі з Австрії та Швеції. Але враховуючи його вік та гру інших центральних оборонців – Ілля виглядав найбільше надійно. Оборонець "Динамо" отримав величезний досвід, який допоможе у його подальшій кар'єрі.

Збірна України на Євро-2020/21 дійшла до півфіналу, де програла Англії.

На стадії 1/8 фіналу в овертаймі перемогла Швецію. В групі здолала Північну Македонію, але програла Нідерландам та Австрії.

11 липня у фіналі Євро між собою зіграють Англія та Італія. Початок гри о 22:00.

Зараз ви читаєте новину «Хто із гравців збірної України зміг проявити себе на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути