понеділок, 25 липня 2011 10:45

Христо Стоїчков став козаком

Колишнього нападника "Барселони" і збірної Болгарії з футболу Христо Стоїчкова прийняли в козаки. Це відбулося в минулий вік-енд напередодні матчу чемпіонату Росії між "Ростовом" з Ростова-на-Дону і московським "Динамо". Стоїчков пройшов спеціальний обряд і отримав грамоту, завірену печаткою, пише видання "Советский спорт".

Церемонія прийняття Стоїчкова в козаки пройшла в станиці Старочеркаська. Спочатку кандидатуру футболіста схвалили члени козачого Круга, а потім він пройшов обряд очищення від гріхів, отримавши кілька символічних ударів нагайкою. Після цього болгарин випив отаманської горілки, настояної на 19 травах.

24 липня Стоїчков відвідав матч "Ростов" - "Динамо", що завершився поразкою ростовчан з рахунком 0:2. Два тижні тому з'явилася інформація, що болгарин може стати спортивним директором "Ростова", проте клуб ці відомості спростував. Поки ніякої посади у "Ростові" він не отримав.

45-річний Стоїчков за роки кар'єри гравця перемагав у чемпіонатах Болгарії та Іспанії, вигравав Кубок європейських чемпіонів (зараз - Ліга чемпіонів), Кубок володарів Кубків і Суперкубок УЄФА. У 1994 році він отримав "Золотий м'яч".

Зараз ви читаєте новину «Христо Стоїчков став козаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути