понеділок, 24 вересня 2018 17:06

Хорватський захисник "Динамо" розповів, чи хотів тиснути руку Путіну

Хорватський захисник "Динамо" розповів, чи хотів тиснути руку Путіну
Йосип Пиварич зі срібною медаллю Кубка світу - 2018. Фото: відкриті джерела

Хорватський захисник "Динамо" Йосип Пиварич Розповів про кризу в команді, успіх на Кубку світу-2018 та про свою адаптацію в Києві

Йосипе, як ти вважаєш, вихід Хорватії у фінал Кубку світу 2018 року – це все ж таки більше фарт і вдалий збіг обставин чи заслужений результат?

Звичайно, фарт дуже важливий на такому великому турнірі, але важлива і наявність команди. Ми були дуже хорошою компактною командою, билися один за одного, і кожен матч грали, як останній. На КС-2018 було багато хороших команд, та їм не вистачало компактності. Це те, що було у збірної Хорватії. Я думаю, це найголовніша причина того, що ми дійшли до фіналу.

Вас у Хорватії після повернення з Кубку світу зустрічали, як переможців. Чим тобі запам'яталася ця атмосфера?

Ми знали та очікували, що нас прийде зустрічати багато людей, але ніхто не думав, що буде така величезна кількість. Причому зустрічали по-різному: хтось плакав, хтось кричав, хтось танцював. Це треба було бачити! Від аеропорту до центра Загреба відстань десь до 20 км , але ми добиралися 6 год.! Автобус рухався дуже повільно через цей величезний натовп. Усі хотіли нас привітати, побачити та подякувати.

Він просто хотів привітати свого друга. Якби Домагой знав, що буде такий скандал, то, мабуть, цього б не говорив

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорватія неймовірно зустріла збірну з футболу

Відома історія з Відою та Вукоєвічем викликала величезний резонанс. Як її сприйняли всередині команди?

Віда забив гол Росії, потім забив їм у серії пенальті. І він не думав, що з цієї історії зроблять якусь проблему. Він просто хотів привітати свого друга. Якби Домагой знав, що буде такий скандал, то, мабуть, цього б не говорив. Але всі, зокрема, й у Хорватії, знають, як він любить Україну. Він чимало тут прожив.

Мабуть, у збірній Хорватії тоді боялися, що Віду можуть дискваліфікувати? Хоча є питання, за що?

ФІФА трактувало це як певне підбурювання та провокування. І, наскільки я розумію, за правилами ФІФА Віду могли покарати. У Вукоєвіча відразу забрали акредитацію. А Віда тоді оперативно вибачився і до нього не застосовували санкції.

Епізод, коли ти під час церемонії нагородження фіналістів КС-2018 не потиснув руку Путіну, був випадковістю чи ти зробив це свідомо?

Як ви пам'ятаєте, тоді пішов дуже сильний дощ. Я був третім чи четвертим після нашого капітана Модріча і хотів теж простягнути руку Путіну, але в цей момент Путін розвернувся, і я пройшов повз. Не хотів затримувати процес.

Після чемпіонату світу тобі та "Динамо" робили якісь пропозиції щодо твого можливого переходу?

Були пропозиції, але домовленостей не досягнули. Або не могли домовитися клуби, або мене не влаштовували певні умови. Це вже в минулому, не бачу сенсу зараз про це говорити..

Ти живеш в Україні вже більше року. Як тут почуваєшся? Вже адаптувався?

Київ – прекрасне місто. Мені тут дуже подобається. Намагаюся бувати у місті в будь-який вільний час зі своєю родиною. Родина для мене на першому місці, це найважливіше. І для мене надзвичайно важливо, що вони полюбили Київ і дуже добре себе тут почувають. Мені це дуже допомагає.

Які в тебе улюблені місця в Києві?

Я мешкаю у Новопечерських Липках і там є все, що потрібно мені та моїй родині. Є великий парк, де нам добре проводити час, дитячий садок і майданчики, магазин. Їздимо у Sky Mall, де є спеціальна територія для дітей. Якщо хочемо, – можемо сходити кудись поїсти. А так, зазвичай, моя дружина готує вдома. У центрі Києва люблю погуляти по Хрещатику, на Майдані, коли є вільний час. Всюди добре, але вдома найкраще. Та все одно мені дуже добре тут, у Києві.

"Аякс" був сильнішим за нас, і ми психологічно знітилися після цієї невдачі.

Якщо говорити про справи "Динамо", зараз у команди криза чи це просто чорна смуга?

Ми добре розпочали сезон і у нас було величезне бажання потрапити до Ліги чемпіонів. Весь час про це думаєш і до цього готуєшся. Але, на жаль, "Аякс" був сильнішим за нас, і ми психологічно знітилися після цієї невдачі. До того ж, "Динамо" завжди важко грає після матчів збірних. Але нам вказали на наші помилки, тепер ми спробуємо це виправити та у найближчих матчах довести, що це просто була чорна смуга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевича у відставку, Краснікова звільнити - журналіст жорстко критикує "Динамо"

Наскільки впливають на команду чутки про можливу відставку Хацкевича?

Звичайно, такі розмови не додають позитиву. Але коли у команди погані результати, то, передусім, винні ми, гравці, і ми беремо цю провину на себе. Якщо ширяться чутки про можливе звільнення тренера, то самі гравці в цьому винні. Після програного матчу з "Карпатами" ми, гравці, сказали Хацкевичу, що це все емоції, щоб він почекав день-два, подумав. Ми його просили, щоб він залишився. До речі, минулого року у нас також був схожий період невдач. Зараз нам потрібно перемагати у всіх 5 матчах у чемпіонаті України та Лізі Європи до наступної перерви на матчі збірних у жовтні, щоб після цього спокійно поїхати у національні команди, повернутися і далі продовжувати досягати необхідних результатів з "Динамо".

За матералами "Футбол24".

Зараз ви читаєте новину «Хорватський захисник "Динамо" розповів, чи хотів тиснути руку Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути