неділя, 18 червня 2017 20:11

"Хочу забити більше 500 м'ячів" - хто приніс Україні перемогу над Фінляндією
5

Артем Бесєдін забив свій дебютний м’яч за збірну України
Артем Бесєдін забив свій дебютний м’яч за збірну України
Артем Бесєдін забив свій дебютний м’яч за збірну України
Артем Бесєдін забив свій дебютний м’яч за збірну України
Артем Бесєдін забив свій дебютний м’яч за збірну України

"Чотири роки тому 11 червня я хрестив доньку мого брата. В день гри з Фінляндією він мені зателефонував і сказав, мовляв, цей день буде щасливим для тебе і для нашої сім'ї. Виходить, як у воду дивився", - посміхається Артем Бесєдін.

21-річний нападник "Динамо" вийшов на заміну на 64-й хвилині замість Євгена Селезньова. А на 75-й Артем забив свій дебютний м'яч за збірну України і приніс команді перемогу в матчі з Суомі - 2:1.

"Не рахую свої голи. Рано мені ще цим займатися. За великим рахунком, тільки почав виступати на високому рівні. Порахую після закінчення ігрової кар'єри", - говорить Бесєдін.

Уродженець Харкова міг опинитися в донецькому "Шахтарі", але вибрав "Динамо".

"Це було дуже давно, на рівні академій клубів. Я не бачив сенсу переходити в "Шахтар", тому відмовив, про що не шкодую. З дитинства я мріяв потрапити в "Динамо" і чекав пропозиції від них. І дочекався".

Бесєдін народився 31 березня 1996 року. У шестирічному віці батько відвів Артема в дитячу футбольну школу до першого тренера Прідибайло Юрія Анатолійовича. У рідному Харкові Бесєдін встиг пограти за "ДЮСШ 13", "Арсенал" (Харків), ХДВУФК № 1 і "Металіст", поки в червні 2012 року не опинився в київському ДЮФШ "Динамо" ім. Валерія Лобановського.

У Києві Бесєдіна зараховали до групи, тренерами якої були Олексій Дроценко і Юрій Дмитрулін. З цією командою завоював бронзові нагороди ДЮФЛУ (U-17), а сам нападник був одним з лідерів команди. У квітня 2013 роки грав на турнірі "Кубок Спартака" в Москві, де суперниками юних динамівців були представники футбольних академій "Барселони", "Тоттенхема", "Бенфіки", "Селтіка" і "Спартака".

Влітку 2013 року зарахований в команду "Динамо" U-19, де грав під керівництвом Олексія Герасименка і згодом став одним з основних нападників. Паралельно притягувався до матчів "дубля" під керівництвом Валентина Белькевича. В результаті всього за сезон 2013/14 футболіст провів за обидві команди 37 матчів в яких забив 19 голів.

Взимку 2015 року в в послугах Бесєдіна був зацікавлений тренер "Говерли" В'ячеслав Грозний, але до повноцінної оренди справа не дійшла.

У березні 2015 року разом зі ще двома "динамівцями" Євгеном Селіним і Дмитром Рижуком перейшов на правах оренди в харківський "Металіст". Клуб відчував брак виконавців після відходу з команди легіонерів і бойкот решти гравців через невиконання контрактних зобов'язань перед ними.

У складі "Металіста" дебютував 4 березня 2015 року в рамках 1/4 фіналу Кубка України проти донецького "Шахтаря", замінивши після перерви Єгора Чегурка. У наступному календарному матчі харків'ян проти того ж "Шахтаря" футболіст зіграв свій перший матч у прем'єр-лізі. У дебютній грі Бесєдін вийшов в стартовому складі і після перерви був замінений на Богдана Бойчука. 27 грудня 2015 року стало відомо, що Артем повернувся в "Динамо".

У команді Бесєдін став одним з відкриттів чемпіонату України. Артем настільки сильно дебютував в київському клубі, що заслужив виклик у національну збірну. За 22 матчі прем'єр-ліги українець забив 9 м'ячів.

"Хочу закінчити з футболом в 41 рік і забити більше 500 м'ячів", - футболіст поділився своїми амбітними планами з журналістами.

Молодий футболіст також вже встиг відзначитися резонансною заявою щодо бойкоту Кубка світу.

"Слухайте, ми граємо заради того, щоб поїхати на Кубок світу! Я не бачу ніяких причин, щоб туди не їхати. По-моєму, питання таке взагалі не має стояти.

Нерозумно з політичних причин відмовлятися від Кубка світу", - сказав Бесєдін в інтерв'ю журналу "Футбол".

З футболістом можна погоджуватися чи ні, але власна думка завжди заслуговує на повагу.

Якщо в новому сезоні в Артема буде ігрова практика в "Динамо", то він може стати форвардом №1 у збірній України. Альтернативних варіантів в Андрія Шевченка зовсім небагато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не бачу ніяких причин, щоб не їхати на Кубок світу у Росію" - гравець збірної України

Зараз ви читаєте новину «"Хочу забити більше 500 м'ячів" - хто приніс Україні перемогу над Фінляндією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути