понеділок, 26 березня 2012 08:50

ХК "Донбас" став чемпіоном України

ХК "Донбас" став чемпіоном України
Гравці "Донбаса" святкують перемогу у чемпіонаті України ФОТО: hcdonbass.com

Другий рік поспіль ХК "Донбас" завоював титул найсильнішого клубу України. Його в шести матчах плей-офф ПХЛ у впертій боротьбі з київським "Соколом" відстояла команда "Донбас-2".

Перший період пройшов за істотної переваги донеччан, яка так і не було втілена в закинуті шайби.

У свою чергу кияни мали помітно менше можливостей відкрити рахунок, але двічі потрапляли у поперечину воріт Степана Горячевських, який захищав ворота другої команди клубу вдруге в сезоні.

До слова, вперше в сезоні в цьому матчі в числі підопічних Олега Микульчика з'явився Олег Шафаренко.

Ланка Матерухін-Шафаренко-Аверкін зіграло досить гостро, але не їй належить перша шайба в матчі. Її майстерністю і натиском заслужила ланка Кокшаров-Анікеєв-Бондарєв, яка розіграла біля воріт Карпенка забійну комбінацію з точним завершальним кидком 5-ки "Донбас-2". Сталося це ближче до кінцівці другого періоду, який підопічні Олега Микульчика можуть однозначно записати собі в актив.

На початку третього періоду своє вагоме слово сказав кращий хокеїст України 2011 року Олександр Матерухін, який увійшовши в зону суперника зліва під невеликим кутом до воріт, відправив шайбу під перекладину.

Гол Кокшарова на 55-й хвилині в черговий раз підірвав переповнені трибуни ЛА "Дружба", які були готові до святкування чергового чемпіонства "Донбасу".

"Донбас-2" (Донецьк) - "Сокіл" (Київ) - 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)

Плей-офф ПХЛ.

Шостий матч.

Шайби: 1:0. Кокшаров (Анікеєв, Бондарєв, 34:55), 2:0. Матерухін (Толкунов, Пастух, 41:01). 3:0. Кокшаров (Тезіков, Бондарєв, 54:04), 4:0. Бойченко (Васильєв, Пастух, 55:39-5х3), 5:0. Кокшаров (Міхнов, Бондарєв, 58:07-5х3)

"Донбас-2": Горячевських. Шагов-Алексюк, Міхнов-Бойченко-Пастух, Побєдоносцев-Толкунов, Кокшаров-Анікеєв-Бондарєв, Тезіков-Васильєв, Бабинець-Ісхаков-Страхов, Нікульніков, Матерухін-Шафаренко-Аверкін.

"Сокіл": Карпенко. Климентьєв-Лясковський, Касянчук-Ніколішин-Матвійчук, Катрич-Скороход, Харченко-Черненко-Яковенко, Бахріддінов-Тимченко, Харитонов-Шахрайчук-Смирнов, Захаров-Сірченко, Долгих-Мельников-Олецький.

Зараз ви читаєте новину «ХК "Донбас" став чемпіоном України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути