Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2010 17:17

Хіддінк став кандидатом на посаду наставника збірної Нігерії

Хіддінк став кандидатом на посаду наставника збірної Нігерії
Головний тренер збірної Росії з футболу Гус Хіддінк став кандидатом на пост наставника збірної Нігерії. Про це пише нігерійське видання The Guardian. Нігерійська футбольна федерація (NFF) почала пошук нового тренера національної команди після невдалого старту збірної на Кубку Африканських націй в Анголі. 

Свій перший матч на турнірі нігерійці програли Єгипту (1:3). У другій грі Нігерія насилу перемогла Бенін з рахунком 1:0. Гра команди в цих зустрічах не влаштувала керівників нігерійського футболу. За даними The Guardian, після закінчення турніру головний тренер нігерійців Шайбу Амоду буде звільнений зі своєї посади. 

На спільному засіданні керівництва NFF та спеціальної президентської комісії глава NFF Сані Лулу запропонував дві кандидатури нового тренера збірної: Хіддінка і італійця Роберто Манчіні, який в даний час очолює англійський "Манчестер Сіті". За даними джерела The Guardian, ці кандидатури не влаштували членів президентської комісії, які визнали, що Хіддінк і Манчіні не перевершують Амоду в тренерських здібностях. 

У той же час, на засіданні сторони створили комітет, який займеться пошуком іноземного тренера. 

На чемпіонаті світу з футболу, який відбудеться 2010 року в ПАР, Нігерія зіграє в групі B з Аргентиною, Південною Кореєю і Грецією. Хіддінк раніше говорив, що не буде залишати збірну Росії ради команди, що потрапила на ЧС-2010. 

Контракт голландського фахівця з Російським футбольним союзом (РФС) діє до літа 2010 року, однак Хіддінк може розірвати його в будь-який момент через невдачу росіян у відбірковому циклі ЧС-2010. ЗМІ називають Хіддінка кандидатом на пост тренера туринського "Ювентуса" та англійського "Ліверпуля". 18 січня газета "Спорт-Експрес" написала, що в найближчі дні Хіддінк має намір вилетіти до Москви на переговори з керівництвом РФС.

Зараз ви читаєте новину «Хіддінк став кандидатом на посаду наставника збірної Нігерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути