вівторок, 10 червня 2008 11:26

Хіддінк обіцяє атакувати з перших хвилин

Хіддінк обіцяє атакувати з перших хвилин

Не дивлячись на величезний досвід і виходи в півфінали чемпіонату світу з Кореєю і Австралією, головний тренер росіян Гус Хіддінк з нетерпінням чекає першого матчу Євро-2008 проти збірної Іспанії.

Голландець настільки впевнений у потенціалі своєї молодої команди, що закликає її атакувати в матчі з технічно обдарованою, але схильною до психологічних проблем збірною Луіса Арагонеса. Говорячи про поєдинок на стадіоні "Тіволі-Ной", Хіддінк визнав, що йому цікаво, як проявить себе його команда.

- Я хочу, щоб вони вийшли на поле і зіграли в хороший футбол. Я хочу, щоб вони дуже сильно ускладнили життя іспанцям. Не хотілося б повторити скромні і навіть полохливі виступи на деяких попередніх турнірах, - сказав він.

Нова тактика Хіддінка стане справжнім викликом для пари центральних захисників в особі Дениса Колодіна і Романа Широкова. Перший ніколи не виступав у єврокубках і до останнього часу не вважався основним гравцем збірної, а другий дебютував на міжнародній арені тільки в березні, а ще минулого сезону діяв у півзахисті.

- Дуже небагато з моїх гравців мають досвід виступів на турнірах такого рангу, проте вони чудово відреагували на сильні навантаження, які я їм запропонував. Ми дуже хочемо змінити хід цього турніру, адже поки в Австрії і Швейцарії перемагали тільки фаворити, - додав 61-річний голландець.

У росіян є серйозні проблеми в атаці - капітан Андрій Аршавін дискваліфікований на дві зустрічі, а Павло Погребняк не зміг взяти участі в турнірі через травму коліна. Тепер відповідальність за дії росіян у нападі ляже на плечі Романа Павлюченка.

- Коли він приєднався до нас перед початком тренувального збору, він був не у кращій формі, проте з тих пір добився дуже вражаючого прогресу, - сказав тренер збірної Росії.

Арагонес з меншим інтересом чекає відновлення давнього суперництва з Хіддінком. Два заслужені тренери не раз схрещували шпаги на клубному рівні, а після того, як голландець пішов з "Валенсії", його наступником став саме нинішній наставник іспанців.

- Голландські тренери завжди вимагають від своїх підопічних видовищного футболу, проте мене зовсім не здивує, якщо він планує перекрити кисень Хаві в середині поля, - відзначив Арагонес. Росіяни дуже швидкі в контратаках, тому я не раз підкреслював у бесідах зі своїми захисниками, що вони повинні швидко і розумно перебудовуватися, як тільки ми втрачаємо м"яч, - сказав наставник іспанців.

Він також натякнув, що готує для Хіддінка пару сюрпризів - "на випадок, якщо їм вдасться закрити Хаві". Втім, відразу після цього Арагонес підкреслив, що вірить у вміння півзахисника "Барселони".

- Хаві входить до числа трьох найкращих гравців світу на своїй позиції, - вважає Арагонес. - У збірній він грав просто феноменально, і я повністю довіряю йому. Хаві може змінювати темп і результат гри сам.

Тренер іспанців також заявив, що вже визначився зі стартовим складом, проте вважав за краще пожартувати з журналістами, які спробували вгадати його рішення.

- Так, Вілья битиме пенальті, - відповів Арагонес. - Проте це станеться тільки у тому випадку, якщо він буде на полі! Ми довго чекали цього турніру, але тепер ми повністю готові і нічого не боїмося.

euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Хіддінк обіцяє атакувати з перших хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути