субота, 09 вересня 2017 15:19

Хацкевич розповів, як боротися з емоційно нестійким Гармашем

Хацкевич розповів, як боротися з емоційно нестійким Гармашем
Хацкевич: "Не збираюся бігати і заспокоювати Гармаша". Фото: fcdynamo.kiev.ua

Гравці повинні максимально викладатися на тренуваннях для того, щоб бути конкурентноспроможними і претендувати на місце в основному складі. І при цьому перебудовуватися на вимоги конкретного тренера.

Про це в інтерв'ю порталу zbirna.com розповів головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Хацкевич і тренер "Сталі" посварилися під час матчу

"У нас як відбувається. Іноземець, що не пробився до складу, підходить і запитує: "Коуч, що мені потрібно зробити для потрапляння в основу?" Я вказую на ті моменти, на які гравцеві потрібно звернути особливу увагу, і він іде працювати. Приходить наш футболіст. Нарікає, що не потрапляє до основної обойми і відразу просить відпустити його в інший клуб або віддати в оренду. Починаються дзвінки агентам і так далі. Ніхто не хоче конкурувати.

Так, Бесєдін та Кравець не отримують достатньо ігрової практики. У матчі зі "Сталлю", не сперечаюся, своє завдання вони виконали - вийшли й забили. Але ж Мбокані на даний момент сильніший, а ми граємо в одного нападника. І хлопці, впевнений, це розуміють. Працюйте, доводьте.

Шепелеву потрібно змінити ставлення до тих вимог, які йому пред'являються. Так, за Реброва він грав більше на збереження м'яча, але зараз потрібно десь перебудуватися, і у нього не завжди це виходить. З досвідом прийде. Що стосується Морозюка, то ми чудово розуміємо, що тієї надійності, яка необхідна для крайнього захисника, у нього немає. Але він ефективний при підключеннях до атаки, доставляє м'яч у штрафний, і це теж важливо. Хоча, безумовно, хотілося б більше стабільності". Гонсалес? У Реброва він виконував одні функції, у нас - трохи інші. Ми намагаємося використовувати його сильні якості - швидкість і дриблінг, не забороняємо імпровізацію. Можеш ризикувати, обігравати. Буває, Дерліс надто бере гру на себе, проте і на команду він працює пристойно. Правда, також нестабільний - і в атаці, і при оборонних діях", - вважає Хацкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" зіграло з "Марітіму" "суху" нічию на в'язкому полі

Також у тренера є чітка позиція щодо невміння окремих гравців контролювати свої емоції.

"Гармаш? Я не буду бігати заспокоювати Дениса, як це робило півкоманди з "Марітіму". Є фінансовий важіль - штраф, і досить високий. Ми вдаємося до санкцій, але проходять одна-дві гри, і все повторюється. Тут вже, напевно, і до психолога пізно йти. Я кажу хлопцям в таких ситуаціях, що ваші діти вже розуміють вашу поведінку, і потрібно нести відповідальність в тому числі й перед своєю сім'єю. А щодо заміни... Так. десь ми ризикували, але ж у футболістів повинен бути й стоп-кран. У перерві з Гармашем поговорив не лише я, але й хлопці. Він заспокоївся, і в другому таймі в емоційному плані відіграв досить спокійно", - каже наставник "Динамо".

В кінці серпня багаторічний лідер "Динамо" Андрій Ярмоленко перейшов у дортмундську "Боруссію", підписавши контракт на 4 роки. Цей трансфер став найдорожчим в історії київського клубу.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич розповів, як боротися з емоційно нестійким Гармашем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути