понеділок, 20 травня 2019 18:01

Хацкевич розповів подробиці переходу Мораеса в "Шахтар"

Хацкевич розповів подробиці переходу Мораеса в "Шахтар"
Жуніор Мораес обманув головного тренера та президента "Динамо" під час переходу в "Шахтар".

Тренер киян прокоментував перехід форварда до табору "гірників".

Головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич розповів про подробиці переходу нападника "з київського клубу до "Шахтаря", заявивши, що футболіст відпрошувався зі зборів "Динамо" через проблеми зі здоров'ям, щоб вирушити на медогляд в донецький клуб.

"Коли тільки пішли чутки про Мораеса в "Шахтарі", Ігор Суркіс попросив мене переговорити з гравцем. І ось Мораес сидить в моєму кабінеті, дивиться в очі і запевняє: ні, тренер, це неправда, я - динамівець.

Через деякий час знову з'являється така інформація. Президент уже особисто викликає Мораеса, каже, мовляв, я все ще чекаю, щоб приїхав твій агент, давай прийдемо до якогось рішення: хочеш грати у нас - чудово, ні - значить, немає нічого страшного. Але ти мені чесно скажи: "Шахтар" вів з тобою переговори? Той знову: ні, ви що, я ні за яких умов в "Шахтар" не піду.

Потім ще були зустрічі і розмови - з тим же результатом. У підсумку всі ми бачимо, де зараз Мораес. Знаєте, як футболіст Мораес - супер, і як людина - теж. Він просто зробив одну помилку. Потрібно було знайти в собі сміливість і чесно про все сказати", - розповів Хацкевич авторам книги "Команда його мрії".

"Коли ми були в Іспанії на зборах, він [Мораес] приїхав, 3 дня потренувався і попросив відпустити його через проблеми зі здоров'ям. Потім же виявилося, що він в цей час проходив у Шахтарі медогляд".

"Або ситуація після нашої перемоги над гірниками в Харкові, в 27-му турі чемпіонату України 2017/18, коли ми до 3 очок скоротили відставання. Мораес тоді вийшов на заміну в кінцівці, ми виграли, всі задоволені - шанси на чемпіонство ще є. Повертаємося до Києва, на наступний день тренування, я йому кажу: "Мораес, готуйся до наступного матчу, дуже важлива гра, нам не можна втрачати очки". А він відповідає, мовляв, не можу - спина болить. "А як же ти вчора виходив? Остання заміна - а раптом щось би сталося?"- питаю.

Він пояснити толком нічого не може, потім раптом заявляє, що йому треба летіти в Барселону. Більше за нас він жодного разу не зіграв. Тому президент і всі інші взяли близько до серця все це. Людина сиділа перед ним, сидів переді мною - і брехав", - підсумував головний тренер киян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" став чемпіоном у Запоріжжі

Жуніор Мораес перейшов з "Динамо" в "Шахтар" влітку 2018 року. Нападник допоміг "гірникам" виграти чемпіонат України в нинішньому сезоні, забивши золотий гол в ворота "Зорі" в 29-му турі УПЛ. Завдяки перемозі в чемпіонаті "гірники" обійшли "Динамо" за кількістю трофеїв під час незалежної України.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич розповів подробиці переходу Мораеса в "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути