пʼятниця, 28 вересня 2018 14:40

Хацкевич працює в екстремальних умовах - Суркіс

Хацкевич працює в екстремальних умовах - Суркіс
Суркіс розповів про стан справ у "Динамо"

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс розповів про перспективи команди та орієнтацію на клубну академію.

"У нинішніх реаліях ми змушені розраховувати тільки на свої сили, тільки на своїх вихованців. У нашій країні йде війна, і навряд чи найближчим часом можна буде розраховувати на те, що легіонери необхідного рівня знову їхатимуть в Україну. Ми перебудувалися під ці умови.

Хоча, в той же час, як ви бачили, ми посилилися цього літа трьома бразильцями. Це хороші футболісти. Я сам їх бачив в тренувальному процесі, мені доповідали, що вони були на провідних ролях в Бразилії. Але їм потрібно час на адаптацію. Можливо, свіжий струмінь в першу команду "Динамо" вони по-справжньому зможуть привнести лише після того, як пройдуть з нею повноцінні зимові збори.

Якщо ви не хочете займатися футболом професійно, то не варто витрачати своє здоров'я даремно

А ось нашим вихованцям не треба буде ні до чого адаптуватися. Я їм тільки що сказав: "Якщо ви не хочете займатися футболом професійно, то не варто витрачати своє здоров'я даремно". Метою кожного з цих хлопців має бути потрапляння в першу команду "Динамо".

Ми вибрали стратегію. У нас досить багато молодих перспективних футболістів. Навіть тих, які грають в першій команді "Динамо". Наприклад, той же Шепелєв. При цьому трьох молодих футболістів ми віддали в оренду "Зорі" - це Тимчик, Михайличенко і Ледньов. І вони в нинішньому сезоні є основними гравцями цієї команди, регулярно отримують досвід матчів Прем'єр-ліги. Так, може бути, вони взимку, повернувшись в "Динамо", замінять футболістів, які зараз не дають результат?", - сказав Суркіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевича у відставку, Краснікова звільнити - журналіст жорстко критикує "Динамо"

Також Ігор Михайлович розповів про ігрову кризу "Динамо".

"Говорити, що я спокійно це пережив, не стану. Не стану навіть говорити, що спокійно спав весь цей час. Ті, хто мене знає, не дадуть мені збрехати, що мене переповнювали і емоції, і роздуми щодо прийняття тих чи інших рішень. Я людина емоційна і намагався себе стримувати.

Найпростіше було задовольнити емоції вболівальників і в черговий раз поміняти головного тренера

Природно, найпростіше було задовольнити емоції вболівальників і в черговий раз поміняти головного тренера. Хоча такого наставника я не бачив. Можливо, ви мені підкажете, хто зважиться взяти команду в середині сезону під зобов'язання миттєвих переможних результатів? ..

Можу сказати одне: те, що робить Хацкевич, він робить в екстремальних умовах. У нього величезна група молоді! Але він довіряє цим футболістам. Подивіться, Миколенко відіграв в двох матчах поспіль. Це молодий, 19-річний хлопець. Або взяти того ж Циганкова, від якого ми хочемо неможливого - це теж молодий футболіст, зрозумійте! У нього будуть і підйоми, і спади. Можливо, у Циганкова ці спади будуть не такими значними, як у інших футболістів.

Я ж не дарма привів вище приклад Тимчик, Леднева, Михайличенко. У цих хлопців теж величезний потенціал. Ми їх цілеспрямовано віддали в оренду, і бачимо зараз, що вони дійсно є гравцями основного складу "Зорі". Юрій Вернидуб - дуже досвідчений тренер. Він не стане просто так довіряти місце в складі того чи іншого футболіста.

Ігор Суркіс також поділився думками про літніх новачків команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник "Динамо" відсудив у держави понад мільярд гривень

"Хвилює те, що придбані новачки не потрапляють в склад. Але, повторюся, я повністю довіряю нинішньому тренерському штабу команди і її головному тренеру. Щоб хто не писав. Які б коти щось там комусь ні підказували ночами. Футболістів в команду я не вибираю. Я плачу за них гроші. А вибір виконавців - завжди за селекціонерами і, потім, на завершальній стадії, за головним тренером.

Жодному тренеру "Динамо" я ніколи не говорив, кого треба ставити до складу

Наші селекціонери на чолі з Красніковим придбали трьох бразильців. У мене немає ніяких претензій за цими трансферів. Я розумів, що нас чекає тривалий шлях - ці футболісти повинні будуть адаптуватися в новій для них команді, в новій для них країні. У мене з Красніковим чудові відносини, ми з ним спілкуємося щодня. А звертати увагу на те, що у кого-то кіт занявкав вранці або ввечері, я не збираюся.

Жодному тренеру "Динамо" я ніколи не говорив, кого треба ставити до складу. Я ніколи не вибирав футболістів під трансфери. Є тренери, які давно розпрощалися з "Динамо". Наприклад, Йожеф Сабо. Запитайте у нього, чи привіз я в "Динамо" хоч одного футболіста без його на те згоди. Таке ж питання можете задати будь-якого з колишніх тренерів "Динамо". Все завжди було погоджено з головним тренером. Причин тому, чому той чи інший новачок не грає, знаходиться потім мільйон. Наприклад, Леоненко не грав при Лобановському з однієї простої причини. Чи не тому, що він був слабшим Шевченко і Реброва. Ні. Він не грав з тієї простої причини, що багато розмовляв. А Валерій Васильович хотів, щоб на поле всі гравці бездоганно виконували те, що вимагає від них сучасний футбол", - сказав президент "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич працює в екстремальних умовах - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути