Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2011 12:33

Гвардіола став рекордсменом за кількістю перемог у Лізі Чемпіонів

Гвардіола став рекордсменом за кількістю перемог у Лізі Чемпіонів

Головний тренер іспанської "Барселони" Хосеп Гвардіола побив клубний рекорд для тренерів за кількістю перемог у Лізі чемпіонів. Увечері 28 вересня "Барселона" перемогла на виїзді білоруський БАТЕ (5:0), і для Гвардіоли ця перемога стала 23-ю. Він випередив голландців Франка Райкарда і Луї ван Галя (по 22 перемоги), пише іспанське видання El Mundo Deportivo.

Гвардіола очолив "Барселону" перед початком сезону-2008/09. Всього в Лізі чемпіонів під його керівництвом команда здобула 23 перемоги, 13 разів зіграла внічию і зазнала чотири поразки. У 2009 і 2011 році "Барселона" виграла Лігу чемпіонів.

У матчі з БАТЕ ще одне клубне досягнення встановив нападаючий команди Ліонель Мессі. Забивши два голи, Мессі наздогнав у списку кращих бомбардирів в історії клубу Ладислава Кубалу. На рахунку Мессі і Кубали по 194 голи, і вони ділять друге-третє місце. Кращим бомбардиром є Сесар Родрігес (235 голів).

У груповому турнірі Ліги чемпіонів - 2011/12 "Барселона" виступає в групі Н. Після перемоги над БАТЕ у неї стало чотири очки. Стільки ж у італійського "Мілана", у БАТЕ і чеської "Вікторії" - по одному очку.

Зараз ви читаєте новину «Гвардіола став рекордсменом за кількістю перемог у Лізі Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути