середа, 06 грудня 2017 13:57

"Гвардіола і логіка - поняття несумісні" - експерт про склад "МанСіті" на гру з "Шахтарем"

"Гвардіола і логіка - поняття несумісні" - експерт про склад "МанСіті" на гру з "Шахтарем"
"У Гвардіоли немає стільки гравців, щоб повністю замінити основу". Фото: mancity.com

"Шахтар" у Харкові зіграє сьогодні свій останній матч групового раунду Ліги чемпіонів. Команда Пауло Фонсекі приймає англійський "Манчестер Сіті". Донеччанам необхідно брати в цій грі мінімум одне очко для того, щоб гарантовано потрапити до плей-оф турніру. У той же час підопічні Хосепа Гвардіоли вийдуть на поєдинок без турнірної мотивації, достроково забезпечивши собі перше місце в групі.

Однією з головних інтриг протистояння залишається, в якому стартовому складі вийдуть гості на поле стадіону "Металіст", наскільки він виявиться "розведеним" дублерами з урахуванням кадрових проблем, які є в тренерського штабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обіграти "Шахтар" - це найкращий спосіб підготуватися до дербі з "МЮ" - Гвардіола

"Гвардіола перед грою з "Фейєноордом" теж говорив, що повністю змінить склад. Але цього не сталося, - аналізує можливі стартові розклади гостей Сергій Бабарика, оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол". - Причина в тому, що у нього зараз немає в достатній кількості людей, здатних повністю замінити гравців основи - у кого травма, хто в оренді, а хто взагалі не заявлений, як той же Зінченко.

Швидше за все, з молодих в цьому матчі зіграє Адарабіойо, Діас, Мангаля, Фоден. Останній - один з найталановитіших молодих гравців Англії. А повністю задіяти дублерів тренер не зможе: це все-таки матч Ліги чемпіонів, хай він нічого для "МанСіті" не вирішує. Але навіть у таких іграх ніхто не дозволяє собі проводити глобальні експерименти. Говорити Гвардіола може що завгодно, але вже давно відомо, що він і логіка - поняття несумісні. Один з головних козирів "Манчестер Сіті" - ігрові зв'язки, зіграність команди. Зміни в зв'язках однозначно будуть, тим більше, що не зіграють дискваліфікований Де Брюйне, травмовані Стоунз і Менді, Сільва, кондиції якого не ідеальні. Але повністю "пускати під ніж" ніхто нікого не буде.

Взагалі ж дана ситуація на руку тренеру, адже в останніх матчах було видно, що Де Брюйне, Сільва втомилися, функціонально не витягують. Отже відпочинок для них буде дуже доречним, тим більше перед недільним дербі з "МЮ". А проти "Шахтаря" склад буде приблизно таким, як і з "Фейєноордом" в минулому турі (1:0) - Едерсон, Уокер, Отаменді, Мангаля, Данило, Фоден, Туре, Гюндоган, Бернарду Сілва, Агуеро, Діас. У "Шахтаря" в цій ситуації з'являється хороший шанс на нічию", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я б хотів зіграти цей матч у Донецьку": як "Манчестер Сіті" готувався до гри з "Шахтарем"

Матч "Шахтар" - "Манчестер Сіті" розпочнеться о 21:45, текстовий онлайн - Gazeta, ua, телетрансляція - канал "Україна". "Гірники" знаходяться на другому місці в турнірній таблиці, випереджаючи на три пункти "Наполі". Нічия або перемога гарантовано виводить донеччан у плей-оф без будь-яких умов. Але "Шахтар" може вийти до 1/8 фіналу незалежно від результату гри з "МанСіті": для цього потрібно, щоб аутсайдер групи "Фейеноорд" в паралельному матчі відібрав очки в "Наполі".

Зараз ви читаєте новину «"Гвардіола і логіка - поняття несумісні" - експерт про склад "МанСіті" на гру з "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути