понеділок, 24 листопада 2008 08:56

Гус Хіддінк плюнув на Абрамовича й Росію та поїхав додому

Гус Хіддінк плюнув на Абрамовича й Росію та поїхав додому
Головний тренер збірної Росії з футболу Гус Хіддінк не витримав затримок із виплатою зарплатні. Він поїхав з Росії, не чекаючи закінчення сезону в місцевій прем"єр-лізі.

Голландець серйозно стурбований тим, що впродовж останніх двох місяців йому не виплачується заробітня плата, повідомляє "newsru" посилаючись на "Независимую газету".

До липня 2008 року контракт тренерського штабу збірної Росії проплачувала Національна академія футболу (НАФ) Романа Абрамовича. Штаб отримував щорічно 19 млн доларів, з яких 7 млн доларів (з урахуванням податків), - зарплатня самого Хиддінка. Російський футбольний союз (РФС) виступав посередником.

Ситуація змінилася в кінці літа. Новий контракт Хіддінка був підписаний РФС без участі НАФ (РФС не пішов на підписання спонсорського контракту з Академією футболу). Таким чином, впродовж останніх 4 місяців гроші для тренерського штабу збірної вимушений знаходити сам Футбольний союз.

Судячи з усього, з пошуком спонсора (тобто гаранта виконання зобов"язань за контрактом) у РФС серйозні проблеми.

Гус Хіддінк розраховує на те, що гарантом все ж виступить Роман Абрамович, якому голландець довіряє. Мабуть, саме це і відбудеться - у період кризи РФС навряд чи знайде іншого спонсора.

Якщо гарант контракту не буде знайдений, голландський тренер може покинути свій пост.

Зараз ви читаєте новину «Гус Хіддінк плюнув на Абрамовича й Росію та поїхав додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути