пʼятниця, 03 жовтня 2008 15:36

Гравець "Металіста" поділилися враженнями про перемогу над "Бешикташем"

Хто б міг подумати, що "Металіст" просто таки знищить турецький "Бешикташ" у матчі-відповіді Кубку УЄФА. Цього не чекали і самі нащадки імперії Османа, які тепер чекають харківську команду в Стамбулі, де в травні пройде фінальний матч Кубку УЄФА.

Мабуть, тоді "Бешикташу" пробачать українську ганьбу. А чи чекали виходу в груповий етап самі харків"яни, Footy.com.ua поцікавився у польського захисника "Металіста" Северина Ганцарчика.

- Ми серйозно налаштовувалися на цю гру. Всі хлопці чудово розуміли ступінь відповідальності, адже нічого іншого, окрім як виходу в наступний етап, від нас не чекали. Я особисто був повністю впевнений, що ми пройдемо "Бешикташ". Втім, не думав, що при цьому заб"ємо їм аж чотири м"ячі. А по грі повинні були забивати ще і ще.

- Перед грою Маркевич ставив завдання забити швидкий м"яч?

- Ні. Такої установки не було. Ми не збиралися мчати вперед, оскільки у разі голу в наші ворота, нам необхідно було б забивати вже три м"ячі.

- Коли повірили, що "Бешикташ" програв?

- Після другого забитого м"яча.

- Наскільки сильно вплинула на результат підтримка вболівальників?

- Ви знаєте, це просто супер, коли весь стадіон кричить твоє ім"я, закликає йти вперед. Велике спасибі вболівальникам за це. Адже ми чотири дні тому грали важкий поєдинок з "Ворсклою", і, безумовно, втома могла позначилася. Але така підтримка заряджає футболістів і додає їм сил.

- Ви бачили, які банери вболівальники вам підготували?

- На жаль - ні, ми були все у грі.

- Ви стали автором красивого м"яча і відразу ж побігли святкувати гол на трибуни до вболівальників...

- А як же інакше? Ми граємо заради них.

- Єдиний гол "Бешикташа" в матчі був забитий теж після вашої помилки...

- І за нього я беру повну відповідальність на себе. Мені треба було відразу виносити м"яч, але я трохи замешкався і як наслідок - м"яч опинився біля Нобре, якого я не бачив. Винен на сто відсотків.

- Те, що арбітр з Польщі обслуговував цей матч, мало для вас значення?

- А яким чином він міг нам допомогти? Нас попереджали, що Гільовські жорсткий арбітр і дає багато попереджень. Ми прагнули грати коректно. По суті, він відсудив матч без помилок. З боку "Бешикташу" до нього претензій не було.

- Після гри в роздягальні напевно панувала святкова атмосфера. Шампанська не було?

- (Сміється). Ні. Нам скоро грати з запорізьким "Металургом". А в роздягальні дійсно було доволі галасно та радісно. Емоціям не було меж, адже "Металіст" вперше в своїй історії вийшов у груповий раунд Кубку УЄФА.

- Сьомого числа жеребкування. З ким з суперників хочете зустрітися?

- Я дуже хочу, щоб нам попалася якась команда з Англії. Дуже хочеться зіграти на Туманному альбіоні, там неймовірна атмосфера на стадіоні. Приємно відчути себе всередині всього цього.

- "Евертон", на жаль, вилетів. Тепер не вийде взяти реванш за торішню поразку...

- Що поробиш? Зате є багато інших представників англійської Прем"єрліги.

- У "Металіста" на носі гра з запорізьким "Металургом". Ейфорія після такої перемоги напевно завадить налаштуватися на матч чемпіонату України?

- Сьогодні ми відновлюємося. Невелика пробіжка, масаж, сауна, а завтра вже виїжджаємо на автобусі в Запоріжжя. "Металург" зараз на піку своєї форми, тому про недооцінку і мову бути не може.

Зараз ви читаєте новину «Гравець "Металіста" поділилися враженнями про перемогу над "Бешикташем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути