Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2009 08:29

Гравці "Тулузи" вразили Луческу

Гравці "Тулузи" вразили Луческу

За традицією головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу післяматчеву прес-конференцію почав з короткого аналізу минулого поєдинку і після цього перейшов до питань жуналістів. У матчі 3-го туру Ліги Європи "Шахтар" обіграв "Тулузу" з рахунком 4:0.

- Це був дійсно дуже красивий матч. Я насправді радів за свою команду, яка зіграла дуже добре. Я був радий тій підтримці, яку надала сьогодні публіка. Словом, матч видався просто чудовим.

Ми почали сильно, як завжди, нам вдалося забити швидкий гол. "Тулуза" - дуже хороша команда. Я вражений технічним станом гравців цієї молодої команди. Вони грають дійсно на високому рівні. Саме тому я радий за результат і за ту якість гри, що ми зуміли нав"язати цій команді. На 60-ій і на 70-ій хвилинах матчу ми зробили деякі заміни, щоб зберегти результат, і до того ж ми розраховуємо на наступні матчі. Ми виграли - тепер у нас 9 очок. І це, я вважаю, непоганий результат для виходу з групи. До того ж я знаю, що в Тулузі нас чекає дуже важкий звітний матч. Саме тому я дякую всій команді і не можу виділити когось окремо з гравців. Вся команда сьогодні зіграла відмінно.

- Скажіть що-небудь про якість поля. У першому таймі особливо впадало в очі, що футболісти часто слигалися?

- Я вже говорив про це раніше. Це молоде поле. Щоб воно прийшло в нормальний стан, необхідний час.

- Як ви вважаєте, після сьогоднішнього матчу докори в адресу Андрія П"ятова знімаються?

- Я йому дорікав за ті помилки, що він допускав. Більш того, сьогодні ми з ним говорили, я йому вказував на прорахунки воротаря "Баварії" в матчі Ліги чемпіонів. Так, ясна річ, такі помилки відбуваються, але допускати їх не варто. До того ж після нашої розмови Андрій почав поводитися по-іншому, він зрозумів, що я йому намагався донести. Все гаразд.

- Містере, скажіть, після трьох матчів в Лізі Європи у вас склалися якісь враження про експеримент з помічниками суддів?

- Я не можу поки давати яких-небудь оцінок. Тому що ми намагалися грати так, щоб не дозволити помічникам арбітрів якимсь чином впливати на хід гри. Поки мені складно щось судити про це.

- Наступний матч на "Донбас Арені" - з київським "Динамо". У цьому плані тішить результативність "Шахтаря". У майбутньому матчі ваша команда продовжить цю традицію?

- По-перше, у нас ще є гра з "Закарпаттям". І для нас вона дуже важлива. А вже з понеділка думатимемо про матч з "Динамо". Я сподіваюся, це буде такий самий спектакль. Більш того, поєдинок буде дійсно сильним. Адже кияни зараз у хорошому стані, вони непогано грають в Лізі чемпіонів. Єдине, про що я можу турбуватися, так це про вплив арбітра на результат матчу. Якщо судитимуть Шандор, Геренда або Годулян, я не знаю, що буде. Я не хочу, що б були ці три арбітри, про яких я говорю.

- Ви говорили, що якщо в цьому матчі ваша команда здобуде три очки, то це буде досить, щоб вийти з групи. Чи варто чекати яких-небудь серйозних ротацій в складі - появи, окрім Віценца і Ракицького, когось ще з молодих футболістів?

- Подивимося. Так, ми набрали 9 очок. Але не забувайте, що ми знаходимося тільки на половині групової стадії. Ще мінятиметься погода, температура падатиме. Деякі зміни в команді відбудуться залежно від результатів, від гри, від фізичної підготовки. Але всі вони будуть спрямовані на те, щоб ми далі вигравали.

- Як ви оцінюєте шанси Агахови повернутися в основний склад?

- Це складне питання. З тією якістю гри, яку показує Луіс Адріано, я думаю. Проте, я підкреслюю, що Джуліус може нам допомогти, і він нам в грі допомагає.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Тулузи" вразили Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути