пʼятниця, 20 березня 2009 13:41

Гравці "Динамо" розхвалюють "Металіст" і роблять подарунок Єрьоменку

Гравці "Динамо" розхвалюють "Металіст" і роблять подарунок Єрьоменку

Після матчу з "Металістом" журналісти більше уваги приділили динамівцям, які більш охоче йшли на контакт, ніж харків"яни. Ніхто з футболістів не хотів потрапити на якогось конкретного суперника в чвертьфіналі, та зате всі хвалили налаштованість на матч харківських гравців.

Олександр АЛІЄВ, півзахисник "Динамо":

- Сьогодні були не кращі погодні умови, йшов дощ, поле було важке. Футболісти "Металіста" - молодці, добре налаштувалися на цей поєдинок.

- Можна сказати, що для вас це був найважчий матч з трьох проти "Металіста"?

- Звичайно, дуже важко проводити три гру з однією і тією ж командою. Найголовніше, що ми змогли проявити бойові якості і, незважаючи на те, що програли, все одно пройшли далі.

- Що Юрій Павлович говорив у перерві?

- Потрібно "намацати" свою гру, в яку ми постійно граємо. Але на такому полі це було дуже важко зробити. Ще сказав не переживати, що ми ще заб"ємо. У результаті, так і вийшло.

- Весь останній тиждень тільки і розмов було, що чвертьфінал у "Динамо" вже в кишені. Не було проблем з настроєм?

- Ні, ми про це навіть не думали, оскільки поважаємо кожного суперника, у тому числі і "Металіст". Але після того, як харків"яни виграли у "Динамо" в Києві в минулому чемпіонаті, Едмар сказав, щоб ми опустилися на землю. Тепер хай вони опустяться. У Європі їм ще дуже рано грати.

- Чи є суперник, з яким би хотілося зіграти в чвертьфіналі?

- Чекатимемо жеребкування, хто потрапить, з тим і гратимемо. Найголовніше, щоб ми перемагали і проходили далі. "Шахтар"? Нам з ним ще в чемпіонаті треба зустрітися.

Артем Кравець, нападаючий "Динамо":

- "Металіст" дуже добре налаштувався на сьогоднішню гру, нам було неймовірне важко. Але завдяки якійсь частці везіння ми гратимемо в наступному раунді. Це найголовніше.

- У тебе сьогодні були не так багато моментів для взяття воріт, з чим це пов"язано?

- Матч був важким, захисники грали щільно. Я неодноразово говорив, для мене не головне забивати. Важливо, щоб команда перемагала і проходила далі.

- Твій партнер Алієв сказав, що "Металісту" ще рано грати в єврокубках. Ти теж так вважаєш?

- "Металіст" - хороша команда. Думаю, якби їм попався інший суперник, а не "Динамо", у них були б хороші шанси пройти далі.

- З ким би хотів зіграти в чвертьфіналі?

- Не знаю, це не принципово.

- Роман Єрьоменко, у якого сьогодні День народження, перед матчем пообіцяв, що, якщо "Динамо" пройде далі, він накриє "галявину". Вже була розмова на цю тему?

- Поки що не було (посміхається).

Мілош Нінковіч, півзахисник "Динамо":

- Довелося грати на важкому полі, але найголовніше, що ми пройшли далі. Це був найскладніший матч з трьох проведених з "Металістом" в березні, і, зізнатися, не чекав, що події розвиватимуться таким чином. На жаль, не вийшло так, як ми хотіли. Але нічого страшного, тепер чекатимемо жеребкування.

- У вас є відчуття, що з початку другої половини сезону "Динамо" прогресує з кожним матчем?

- Думаю, можна так казати, адже у нас ще багато травмованих гравців. Юссуф тільки недавно повернувся, я потихеньку набираю форму, що не так просто зробити, враховуючи, що не пройшов з командою збори. Гусєв теж повертає минулі кондиції. Тому кожен наш наступний матч буде кращим не тільки для деяких гравців, але і для всієї команди.

Горан Сабліч, захисник "Динамо" і автор голу:

- Ми були готові, що сьогодні буде дуже важко, і "Металіст" віддасть всі сили для перемоги, - розповідає Горан після матчу. - Плюс, вони втратили друге місце в чемпіонаті, що повиннобуло стати для господарів додатковим подразником. Ми виграли два попередні матчі у харків"ян, а перемогти в трьох іграх з одним і тим же суперником неймовірно складно. У них дійсно, хороша і сильна команда, сьогодні вони були молодці.

- Напередодні "Металіст" програв "Динамо" і "Шахтарю. Очікувалося, що після цього команда буде не в кращому психологічному стані, але насправді вийшло навпаки?

- Це з якого боку подивитися. Господарі були по-спортивному злими і грали так, ніби останній раз в житті. Тому і вийшла така незвичайна гра.

- Чому в першому таймі "Динамо" так мало атакувало?

- Думаю, через погане поле. Гра в основному, будувалася на довгих передачах. Крім того, в першому таймі ми не грали в свою гру, тільки в останніх 15 хвилин опустили м"яч вниз, після чого у нас з"явилося декілька небезпечних моментів. Звичайно, ми не чекали, що пропустимо два м"ячі, але в той же час ні на секунду не сумнівалися, що самі зможемо забити і пройти далі. Так і вийшло. Вважаю, сьогодні протистояли дві рівні команди, тому гра була більше схожа на триллер. У першому матчі в Києві у нас була явна перевага, тому, думаю, ми заслужено пройшли далі.

- Навіть за рахунку 3:1 не сумнівалися в успіху?

- У цьому і полягає сила нашої команди. У останньому поєдинку чемпіонату України в Запоріжжі ми теж першими пропустили, але ні на хвилину не втрачали впевненості. Чудово знали, на що ми здатні, тому просто грали до кінця.

Інформаційний відділ "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Динамо" розхвалюють "Металіст" і роблять подарунок Єрьоменку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути