вівторок, 15 листопада 2011 12:27

Гравці НБА відмовилися підписати трудовий договір з клубами

Гравці НБА відмовилися підписати трудовий договір з клубами

Гравці Національної баскетбольної асоціації США відмовилися прийняти пропозицію власників клубів про укладення колективного трудового договору, через відсутність якого в НБА з початку місяця триває локаут. Про це повідомляє Reuters.

Рішення гравців відмовитися від нового варіанту контракту ставить під загрозу проведення всього сезону, який повинен був стартувати ще 1 листопада. Представники гравців мають намір подати позов до НБА про порушення антимонопольного законодавства.

Договір між гравцями та клубами НБА закінчився 1 липня 2011 року. Власники клубів НБА та гравці намагаються домовитися про розподіл доходів ліги, щорічна виручка якої становить 4 мільярди доларів. Клуби запропонували ділитися половиною виручки з гравцями, однак ті відкинули цю пропозицію, погодившись зменшити свою частку з 57 лише до 52,5 відсотка. Не виключено, втім, що наступна пропозиція клубів стане ще більш жорсткішою, тому слід очікувати нової хвилі скасованих ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон НБА може стартувати 15 грудня

Всього в сезоні 2011-2012 року планувалося 82 гри, вони повинні були розпочатися 1 листопада, але в жовтні старт сезону пересунули.

НБА втратила близько 200 мільйонів доларів через скасування всіх 114 ігор міжсезоння і продовжує втрачати гроші після перенесення початку сезону.

У сезоні 1998/1999, коли в НБА востаннє оголошувався локаут, було зіграно трохи більше половини матчів чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Гравці НБА відмовилися підписати трудовий договір з клубами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути