пʼятниця, 31 липня 2009 11:36

Гравці НБА допоможуть збірній України залишитися в еліті

Гравці НБА допоможуть збірній України залишитися в еліті
В середу збірна України почне турнір у два кола за право залишитися в Дивізіоні А. У групі з Угорщиною, Естонією і Чехією потрібно уникнути двох останніх місць. У класі ми ще не знижувалися, сподіваємося уникнути ганьби і на цей раз. Обнадіює присутність в збірній відразу двох гравців НБА - Печерова ("Міннесота") і Фесенко ("Юта"). Раніше в національну команду абияк доїжджав тільки Медведенко.

Сьогодні-завтра українців чекає остання перевірка боєм - спаринги із Словаччиною. Початок матчів в київському "Меридіані" в 18.00. А вчора команда Валентина Мельнічука провела відкрите тренування. Першим біля роздягальні зустрічаю Олега Салтовца. Трохи пізніше дізнаюся, що він - новий капітан збірної. Примітно, що 32-річний баскетболіст - в команді дебютант. Дочекався все-таки трудяга Олежка!

У зал заходить Сергій Гладирь. До нього теж особливий інтерес. Літом його задрафтовала "Атланта", в збірну він тільки-тільки приїхав із заокеанського літнього табору. Щільний графік роз"їздів і тренувань не перешкодили форвардові непогано загоряти. Більше Гладиря встиг "підсмажитися" тільки його недавній партнер по "Миколаєву" Олексій Онуфрієв.

Але найбільший ажіотаж навколо Пікши і Феса. Цікаво, що тренувалися вони в майках з однаковим номером - "64". Печеров по-американськи жує жуйку. Приналежність Кирила до сильної ліги миру скромно видають фірмові шкарпетки. Ще у Фесенко (216 см) помітна зайва вага - він набрав не тільки м"язову масу. Може, не дають спокою лаври іншого нашого центрового - Потапенко (208 см, 129 кг), який свого часу був одним з найважчих гравців всієї НБА. Кирило візуально навіть перевершує 136 кг, які дають в його профайле.

Як би там не було, символічно, що розминку і розтяжку тренери довіряють проводити саме Фесенко. Взагалі, 22-річний Кирило за океаном явно змужнів - і не тільки зовні. Розкутий, посміхається, постійно підбадьорює партнерів: "Давай! Поїхали!". Всього в збірній зараз готується 15 чоловік: Вільховецкий, Панченко, Лукашов, Попів, Глебов, Кольченко, Онуфрієв, Гладирь, Пустомель, Корнієнко, Агафонов, Салтовец, Кравцов, Печеров, Фесенко. "На Дроздова ми не розраховуємо, - категоричний спортдіректор Геннадій Защук. - Він же у Франції і не виходить на зв"язок! Ліщук виходить. Але він зараз в Бєлграді, все ще займається працевлаштуванням".

За матеріалами "Сегодня"
Зараз ви читаєте новину «Гравці НБА допоможуть збірній України залишитися в еліті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути