вівторок, 20 травня 2008 20:40

Грант: "З тактичної точки зору ми не здивуємо один одного"

Наставник "Челсі" Аврам Грант впевнений, що перший в історії вихід його команди у фінал Ліги чемпіонів УЄФА - це тільки початок. Завтра, 21 травня, в Москві, о 21 годині 45 хвилин за київським часом "аристократи" битимуться за Кубок європейських чемпіонів з "Манчестер Юнайтед".

"Челсі" - найстабільніший учасник Ліги чемпіонів за останні п"ять сезонів. Правда, сині тричі оступалися в півфіналі, перш ніж здолати "Ліверпуль" на цій стадії нинішнього турніру і нарешті завоювати право на участь у вирішальному поєдинку. Грант вважає, що тепер його команда повинна розвинути успіх, заявивши:

- "Челсі" по праву вважається одним з грандів європейського футболу, але ми зараз забезпечуємо клубу багаті традиції.


Якщо команда хоче отримати статус гранда, вона повинна бути здатна гідно битися з провідними клубами континенту. Першорядним нашим завданням був вихід у фінал, тепер же ми хочемо більшого. У наступному сезоні ви побачите, що ми продовжуватимемо прогресувати, і цей фінал у жодному випадку не буде для "Челсі" останнім, - продовжив ізраїльський фахівець. - Просто все в нашому клубі мріяли про фінал після трьох невдач в 1/2 фіналу. Ми дуже раді, що вперше в історії "Челсі" подолав півфінальний бар"єр, але тепер кожен з нас хоче продовжувати в тому ж дусі і досягати нових висот.

У вересні Грант змінив Жозе Моурінью біля керма "Челсі", і багато хто поспішив висловити думку, що йому буде не під силу проявити себе в столичній команді. Проте ізраїльтянин осоромив скептиків. Грант говорить, що йому подобається працювати в "Челсі", і він хотів би займатися цим далі, ігноруючи "дивні" питання про своє майбутнє.

- Навіть якщо протягом десяти років я виграю з командою десять чемпіонських титулів, я все одно повинен буду щось доводити. Саме так і влаштований футбол, саме це я кажу гравцям. Як тільки в голові з"являється думка, що вам нічого і нікому доводити, чекайте невдач - додав тренер "Челсі".

Гранта дуже порадувало те, що відразу три лідери його команди - Джон Террі, Рікарду Карвалью і Дідьє Дрогба - відновились після травм і розпочали тренуватись. Напередодні найважливішого матчу в своїй кар"єрі наставник "аристократів" заявив:

- Моя робота - постійно думати, а для цього потрібно залишатися холоднокровним. Потрібно зберігати спокій, оскільки інакше не зможеш прийняти правильне рішення. Тренер не має права давати волю емоціям під час матчу. До фінального свистка судді будь-який наставник стає спонтанним.

Коли "Челсі" здолав "Ліверпуль" у півфінальному матчі-відповіді Ліги чемпіонів на "Стемфорд Бридж", Грант впав на коліна. Буде цікаво подивитися за його поведінкою на московській арені "Лужники". "Челсі" знає про свого суперника все, адже саме "МЮ" випередив синіх в боротьбі за титул чемпіонів Англії.

- З тактичної точки зору це буде дуже простий матч, тому як кожен добре знає кожного, - відзначив Грант. - Не думаю, що сер Алекс Фергюсон чимось здивує мене, та і я навряд чи піднесу йому якийсь сюрприз. Ми знаємо сильні і слабкі сторони "Юнайтед". Думаю, що манкуніанці також чудово знайомі з манерою гри "Челсі". Нам протистоятиме дуже хороша команда, в якій зібрані гравці високого рівня. Проте ми також дуже сильні. Мені не потрібно піклуватися про мотивацію своїх підопічних на такий матч.

uefa.com








Зараз ви читаєте новину «Грант: "З тактичної точки зору ми не здивуємо один одного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути