Ексклюзиви
пʼятниця, 13 лютого 2009 18:50

Гірськолижник, який ледь не розбився, почав говорити

Гірськолижник, який ледь не розбився, почав говорити

Швейцарський гірськолижник Даніель Альбрехт, якого лікарі вивели з коми 12 лютого, почав говорити. 24-річний спортсмен, введений в стан штучної коми 22 січня після падіння на трасі, знаходиться в свідомості і спілкується з оточуючими, відповідаючи на їхні питання словами "так чи ні", повідомляє Associated Press.

Лікарі університету Інсбрука, де знаходиться Альбрехт, задоволені нинішнім станом гірськолижника. Спортсмен може ворушити всіма кінцівками, і лікарі припускають, що він зможе повністю видужати. Провалів у пам"яті в Альбрехта також немає.

Про повернення гірськолижника в спорт говорити рано

Більше всього лікарі турбувалися за стан легенів спортсмена. В результаті падіння в них утворилося декілька маленьких кровотеч, що призвело до легеневої інфекції. 9 лютого лікарі вимушені були припинити процедуру виведення Альбрехта з коми, щоб видалити з легенів рідину, що утворилася.

Представник збірної Швейцарії з гірськолижному спорту Ханс Шпрінг заявив, що говорити про відновлення Альбрехтом спортивної кар"єри поки рано. За словах Шпрінга, повернення швейцарця в спорт можливо, оскільки в гірських лижах успіх спортсмена залежить від роботи легенів у меншій мірі, чим, наприклад, в марафонському бігу, пише lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Гірськолижник, який ледь не розбився, почав говорити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути