пʼятниця, 10 серпня 2012 16:48

"Головний козир "Борусії" — тренер" — Скрипник

"Головний козир "Борусії" — тренер" — Скрипник
"Не надто вдалий жереб для "Динамо" - Віктор Скрипник ФОТО: academy.shakhtar.com

Колишній гравець "Дніпра" та збірної України, тренер у системі німецького "Вердера" Віктор Скрипник вважає несприятливим жереб, який "підсунув" київському "Динамо" німецьку "Борусію" з Менхенгладбаха. Перший матч у рамках плей-офф раунду Ліги чемпіонів кияни зіграють у Німеччині 21 серпня, повторний прийме Київ 29 серпня.

"Не надто вдалий жереб для "Динамо", - каже Скрипник. - Могли бути кращі варіанти: турецький "Фенербахче", наприклад. Дивився матч "Динамо" у Роттердамі: кияни зіграли на результат. Не надто видовищно."

Борусія влітку втратила лідерів — форварда Марко Ройса, півзахисника Нойштедтера, оборонця Данте.

"Теоретично команда має стати слабшою, - визнає експерт. - На місце того ж Ройса, головної "зірки" клубу, прийшов голландський бомбардир Люк Де Йонг з "Твенте". Але невідомо скільки часу йому знадобиться, аби адаптуватися у Менхенгладбасі, звикнути до нового стадіону. Він, до речі, у "Борусії" розкішний, як і всі арени в Німеччини. Добре, що кияни зіграють у гостях, коли в бундеслізі ще й чемпіонат не стартує: "Борусія" там зіграє 25 серпня."

Головний — за відсутності Ройса — козир "Борусії"?

"Я б назвав швейцарського тренера Люсьєна Фавра. Він торік прийняв аутсайдера місцевого чемпіонату і зробив з нього четверту команду країни, двічі обіграв "Баварію". Менхенгладбахці мало пропускають, але я б не назвав їх футбол оборонним. Діють комбінаційно, м'яч постійно рухається вперед."

Дуже хвалять 20-річного голкіпера "Борусії" Марка-Андре Тер Штегена. Він сильніший за Максима Коваля?

"Яка різниця? Давайте скажемо, що Коваль сильніший. Думаю, підсумок протистояння визначать не стільки воротарі, скільки командні дії."

Шанси на прохід?

"Нинішня "Борусія" — невідома команда. Ясно, що потребує часу, аби увійти в сезон. З цієї точку зору "Динамо" має перевагу, але команді треба додавати, щоб пройти "Борусію". Скажу традиційно: 50 на 50. Уболіватиму за Київ."

Зараз ви читаєте новину «"Головний козир "Борусії" — тренер" — Скрипник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути