середа, 18 червня 2008 09:07

Голландія набрала максимум очок в "групі смерті"

Збірна Нідерландів у вівторок в Берні з рахунком 2:0 (0:0) завдала поразки румунській команді в матчі, який нічого для першої не значив. Тим самим підопічні Марко ван Бастена здобули третю перемогу в трьох матчах, завершивши груповий етап без втрат.

Оскільки "помаранчеві" забезпечили собі вихід з групи ще до зустрічі зі збірною Румунії, ван Бастен не втримався від спокуси виставити на цю зустріч практично резервний склад. У результаті з перших хвилин у голландців вийшли лише два гравці "основи" - захисник Халід Булахруз і півзахисник Орландо Енгелар, а численний десант резервістів очолив винахідливий Арьєн Роббен, який блискуче вийшов на заміну в попередньому матчі з французами.

Гра не виправдала надій уболівальників на видовищний футбол. Румуни, на яких тиснула необхідність перемагати, виявилися неспроможними створити серйозні проблеми обороні голландців на чолі з воротарем Мартеном Стекеленбургом. За великим рахунком, команда Віктора Піцурке запам"яталася лише двома гострими моментами в першому таймі. У першому випадку м"яч після дальнього удару Адріана Муту просвистів в небезпечній близькості від штанги, а в другому Паул Кодря не зумів влучити в ствір воріт після шикарної флангової передачі низом Развана Раца.

Зі свого боку, голландські резервісти не змогли показати такої ж цілісної і красивої гри, як основний склад збірної Нідерландів, який до цього розгромив двох фіналістів останнього чемпіонату світу - Італію (3:0) і Францію (4:1). Проте навіть у такому вигляді команда ван Бастена володіла значною територіальною перевагою і повинна була відкривати рахунок на 37-ій хвилині, коли Клас-Ян Хюнтелар проникаючою передачею вивів Роббена один на один з Богданом Лобонцем, але "сімка" збірної Нідерландів катнув м"яч і мимо румунського воротаря, і мимо воріт.

Проте в другому таймі голландці двічі втілили свою перевагу в забиті м"ячі. На 54-ій хвилині цілі досяг удар в дотик Хюнтелара на вході у воротарський, а за три хвилини до кінця зустрічі красивий м"яч забив Робін ван Персі. Форвард прийняв на груди сильну передачу партнера в штрафний, скинув м"яч собі на хід і прекрасно пробив з лівої ноги в ближній кут воріт.

Після чергової перемоги збірна Нідерландів чекає свого суперника по 1/4 фіналу, який визначиться в середу в матчі групи D Росія - Швеція.

Підсумкове положення команд в групі С: Нідерланди - 9 очок, Італія - 4, Румунія - 2, Франція - 1.

Нідерланди - Румунія 2:0

Голи: Хюнтелар, 54, Ван Персі, 87

Нідерланди: Стекеленбург, Булахруз (Мельхіот, 58), Хейтінга, Боума, Де Клер, Де Зееув, Енгелар, Афеллай, Ван Персі, Роббен (Куйт, 62), Хюнтелар (Хесселінк, 82)

Румунія: Лобонт, Контра, Тамаш, Гіоня, Рац, Кочіш, Кодря (Діке, 72), Ківу, Ніколіце (Петре, 82), М. Нікулае (Д. Нікулае, 59), Муту

Попередження: Ківу, 78


РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Голландія набрала максимум очок в "групі смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути