субота, 07 березня 2009 15:56

Голкіперу Олександру Шовковському виповнилося 15 років

П"ятнадцять років тому, 6-го березня 1994 року, воротар Олександр Шовковський уперше вийшов на футбольне поле у складі першої команди "Динамо". Тренер киян Йожеф Сабо випустив 19-річного голкіпера в матчі чемпіонату України проти "Кременя". В серпні цього ж року Шовковський дебютував у єврокубках, в листопаді – в національній збірній України. З тих пір упродовж п"ятнадцяти років Олександр вірою і правдою служить "Динамо" і збірній, провівши в цілому майже шістсот матчів.

Досягнення воротаря справді унікальні! Шовковський 11 разів ставав чемпіоном України, 8 разів вигравав національний Кубок, 2 рази Суперкубок. Відповідно до опитування різних спортивних видань, Олександр неодноразово визнавався найкращим гравцем і воротарем України.

До цього жодному воротарю таке не вдавалося

Особливим у кар"єрі кіпера є 2006 рік і вихід збірної України до чвертьфіналу Кубка світу. Багато в чому це сталося завдяки блискучій грі Шовковського. А матч Україна – Швейцарія назавжди увійшов до історії футболу. До цього жодному воротарю не вдавалося у фінальному турнірі Кубка світу в серії післяматчевих пенальті не пропустити жодного м"яча, пише ФК "Динамо"

Навіть у такий знаменний, з погляду футбольних істориків і статистиків, день динамівець не живе спогадами. 34 роки – чудовий вік для воротаря, за плечима якого величезний досвід і майстерність. Залишається побажати Олександру досягти найбільших успіхів у кар"єрі в четвертій футбольній п"ятирічці.

Довідка gazeta.ua

Олександр Володимирович Шовковський (нар. 2 січня 1975, Київ, УРСР) - український футболіст, воротар. Гравець клубу "Динамо" (Київ) і збірної України.

Виступати за національну збірну почав у листопаді 1994-го року в грі з Естонією (3:0). У лютому 2009 року зіграв 85-й раз за збірну в матчі проти Словаччини (3:2)

Зараз ви читаєте новину «Голкіперу Олександру Шовковському виповнилося 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути