понеділок, 21 лютого 2011 21:31

Годинюк програв Христичу в матчі НХЛ

Годинюк програв Христичу в матчі НХЛ

Минулого понеділка на майданчику спортивного комплексу АТЕК пройшов матч всіх зірок Нічної хокейної ліги Києва. Команда Дмитра Христича у серії буллітів перемогла команду Олександра Годинюка — 12:11.

- У кожного поєдинку має бути переможець, - каже "Gazeta.ua" перший український хокеїст в Національній хокейній лізі та старший тренер юнацької збірної України Олександр Годинюк. - Матч вийшов на славу. Всі були задоволені, у тому числі глядачі. Їх прийшло набагато більше, ніж збирає чемпіонат України.

Кому належить ідея проведення такого поєдинку?

- Саме Нічна хокейна ліга задумала організувати матч. Ми з Дімою дізналися про це десь перед чи після Нового року і відразу погодилися. Мені було дуже приємно брати участь у такому матчі. Задоволення отримали не тільки глядачі, але й хокеїсти, оскільки для багатьох професія стала просто улюбленою справою.

Такі матчі стануть традиційними?

- Нічна хокейна ліга об'єднує хокеїстів, які раніше грали у хокей на різних рівнях. Тепер гравці мають можливість виступати за окремі команди і змагатися між собою. У цьому плані все йде правильно. Хотілося б, щоб саме такі матчі-шоу, який пройшов 14 лютого, проходили регулярно і їх було більше. Поєдинок був присвячений двадцять другій річниці виведення військ з Афганістану. В нас є ще багато дат, які можна висвітлювати таким чином. А такі заходи популяризують хокей. Після них діти просять батьків записати їх у школи хокею.

Які у вас враження залишилися від матчу?

- Було приємно вийти на лід з тими хокеїстами, з якими не грав вже 20 років. Це було дійсно свято. Перед нами не стояло завдання обов'язково виграти. Головна мета — подарувати радість глядачам і собі.

Матчі в заокеанській НХЛ проти українців були для вас принциповими?

- Коли грали між собою, то обов'язково спілкувалися перед та після гри, якщо була можливість. Чогось особливо у тих матчах не було. Просто поєдинки між двома командами.

Разом з Христичем ви організували хокейну академію. Чим вона займається?

- Ми намагаємося передати свої навики хлопцям, які хочуть їх перейняти. У січні під час шкільних канікул ми організували свій пробний тренувальний табір. За вісім днів ми провели 21 годину на льоду — по три години на день. Після них ми ще 45 хвилин проводили заняття на землі для групи м'язів, які потрібні для катання. За короткий термін ми багато встигли зробити. Найголовніше на чому тримається весь хокей — це катання. Якщо володіти ключкою дитину можна навчити за рік, то катання треба опановувати роками.

Як оціните експеримент?

- Це робити не нам, а нашим учням. Негативних відгуків не було. Практично всі запитують коли буде запис на наступний табір. По мірі наших можливостей та вільного часу плануємо проводити їх і далі. Наші наступні тренувальні табори будуть присвячені катанню, володінню ключкою, кидкам та іншим аспектам хокею.

Нещодавно юніорська збірна України зайняла третє місце на турнірі Master Card у Будапешті. Ваші підопічні перемогли Словенію — 6:5, в овертаймі обіграли Угорщину — 4:3 і поступилися Франції — 5:7.

- У принципі, результатом ми задоволені. Десь могли зіграти краще, навіть виграти всі три матчі. Головне, що ми зрозуміли над чим працювати в заключній фазі перед домашнім чемпіонатом світу (пройде в Донецьку з 27 березня по 2 квітня).

Першочерговим завданням на турнір була підготовка команди до світової першості, а не здобуття якогось місця. Ми переглянули кандидатів, побачили їхню поведінку в екстремальних умовах. Ми грали проти сильних суперників, які за рейтингом знаходяться вище, ніж команда України.

Перемога над збірною Словенії, яка завадила Україні минулого року виграти чемпіонат світу, додала позитивних емоцій?

- Перемога завжди додає позитивних емоцій. Ще більше емоцій було від якості гри та виконання командою ігрового завдання. У цьому плані ми залишились дуже задоволені, особливо у матчі зі Словенією. На останній поєдинок проти Франції нам не вистачило сил. Більшість хлопців уперше грали на такому рівні і на таких швидкостях. До честі наших хокеїстів Словенію та Угорщину ми перемогли. І, навіть, у матчі з Францією руки в команди не опускалися до останньої секунди гри.

Кого з підопічних похвалите за виступ на турнірі?

- Хотів би виділити чотирьох хокеїстів — Толстушка, Падакіна, Захарова і Янишевського. На рівні також зіграв Ячник. Інші виступили як могли, але саме цих хлопців можна виділити як лідерів збірної.

Зараз ви читаєте новину «Годинюк програв Христичу в матчі НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути