середа, 08 серпня 2007 13:57

Головного тренера збірної Росії з легкої атлетики звільнили через допінг-скандал

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) усунула головного тренера збірної країни Валерія Куліченка з посади. Причиною відставки сталі звинувачення Миколи Бєлобородова - наставника метальниць молота Тетяни Лисенко і Катерини Хороших, які звинувачуються у вживанні допінгу, повідомляє Лента.Ру з посиланням на агентство спортивної інформації "Весь спорт".

У організмі рекордсменки світу Лисенко і рекордсменки Європи серед молоді Хороших була виявлена речовина, яка не входить в список заборонених препаратів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), але може стати причиною дискваліфікації спортсменок. В понеділок 6 серпня Бєлобородов заявив, що легкоатлетки отримували допінг разом із спортивним харчуванням, яке їм давав Куліченко.

На тому засіданні бюро президії ВФЛА, що відбулося 8 серпня, було ухвалено рішення усунути Куліченко від керівництва національною командою до з"ясування всіх обставин справи. Таким чином, збірна Росії поїде на літній чемпіонат світу в Осаку (25 серпня - 2 вересня) з новим наставником. Його ім"я буде названо протягом найближчих двох-трьох днів.

Сам Куліченко, що знаходиться в лікарні з мікроінсультом, спростував звинувачення в свою адресу, але від докладних коментарів відмовився. 7 серпня російська антидопінгова лабораторія прислала у ВФЛА висновок, що знайдений у спортсменок препарат не може вважатися допінгом.

Участь Лисенко і Хороших в літньому чемпіонаті світу в Японії виключена.

Зараз ви читаєте новину «Головного тренера збірної Росії з легкої атлетики звільнили через допінг-скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути