понеділок, 30 листопада 2009 10:20

Герой матчу з "Динамо" був упевнений, що відіб"є пенальті

Герой матчу з "Динамо" був упевнений, що відіб"є пенальті

Схоже, перемога в минулому турі над "Шахтарем" і виїзд до Казані відняли дуже багато сили у "Динамо". У Запоріжжі команда Валерія Газзаєва разюче відрізнялася від себе ж тижневої давності і задовольнилася нічиєю 0:0. "Біло-сині" більше володіли м"ячем, постійно прагнули нагнітати ситуацію, але діяли передбачено, зв"язка Мілевський - Шевченком майже не працювала, в результаті до гострих моментів справа доходила нечасто. Коли ж це траплялося, то на останньому рубежі запорізької оборони безпомилково діяв Максим Коваль.

Юний воротар "Металурга" (9 грудня йому виповниться тільки 17, до речі, паспорт він вже отримав, хоча головний тренер недавно запевняв, що ні) провів лише третій матч в Прем"єр-лізі і втретє залишив свої ворота "сухими". Причому його участь у грі до останнього моменту була під питанням - вискочив фурункул, і Максим два дні не тренувався, але у результаті став героєм. Через півгодини після стартового свистка він з інтервалом в декілька секунд виграв в ближньому бою дуель у Мілі і тут же відбив постріл Шеви в "дев"ятку". На початку другого тайму зреагував на удар капітана динамівців з декількох метрів - м"яч від його рук ткнувся в штангу, покотився по "стрічці", де і був накритий кіпером.

Втім, Шовковському теж не довелося нудьгувати. За кількістю гольових моментів "металурги" не поступалися чемпіонові. Двічі вартовий воріт киян переводив м"яч на кутовий після ударів Міцейки в першому таймі і Каськова в другому. Адже був ще супершанс у Аржанова, на постріл якого з 10 метрів Сашо навіть не зреагував, лише провів поглядом м"яч, який просвистав поряд із стійкою.

Чим ближче до кінця, тим більше динамівці влаштовували масове взяття воріт і тим частіше вибігав за межі технічної зони збуджений Газзаєв (одного разу коуч киян, намагаючись докричатися до підопічних, навіть вийшов на поле). Наставник гостей надав шанс Алієву, але Олександр запам"ятався лише парою невдалих штрафних та "гірчичником". Кульмінація наступила в доданий арбітром час. М"яч після скидки Кравця знайшов у штрафній запорожців плече Тейку, і Можаровський, після довгих консультацій з бічним рефері, вказав на "точку".

Шева, який узявся було виконати суддівський вирок, поступився правом відзначитися капітанові. Але, мабуть, зверху було бажання, щоб рахунок цього вечора так і не змінився - дуель Коваль - Міля знову завершилася на користь воротаря. Через пару секунд прозвучав фінальний свисток - 0:0 - і запорожці, які всією командою кинулися вітати свого героя,ледь не задушили Максима в обіймах. "Ми самі дивуємося, як в такому віці можна витримати таку психологічну напругу", - дивується коуч "Металурга" Володимир Ходус.

ДРУГИЙ АКІНФЄЄВ. Сам Коваль поки не поспішає давати інтерв"ю. "Ось коли пропущу м"яч, тоді і почну", - говорить. А ось тренер воротарів МЗ Андрій Глущенко розповів: "Коли Максим тільки починав працювати під моїм керівництвом, він відразу запитав, чи може розраховувати коли-небудь потрапити в заявку на гру з "Шахтарем" або "Динамо". Я йому відповів: "Та ти ще в основі з ними грати будеш". До речі, своїм кумиром Максим вважає екс-підопічного Газзаєва воротаря ЦСКА Ігоря Акінфєєва, зізнається, що йому приємно чути про їх зовнішню схожість, і мріє коли-небудь з ним познайомитися. Перед матчем я нагадав Максиму, що в іграх з нами динамівці часто б"ють пенальті, а він мені так упевнено: "Я відіб"ю!" Тому коли пенальті таки дали, я сам був абсолютно спокійний і всіх заспокоював".

"Ваш молодий воротар зіграв блискуче. Такі гравці стають великими футболістами", - зробив комплімент Ковалеві Газзаєв, а тим хто сумнівається в тому, що киянам під силу здолати 9 грудня "Барсу", заявив: "Не судіть за одним матчем. Нам цілком під силу виграти, причому з рахунком 2:0".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Герой матчу з "Динамо" був упевнений, що відіб"є пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути