неділя, 28 квітня 2019 19:00

Георгій Цітаїшвілі може закріпитися в "Динамо" та отримати шанс в збірній України

Георгій Цітаїшвілі  може закріпитися в  "Динамо" та отримати шанс в  збірній України
Георгій Цітаїшвілі встиг в цьому сезоні дубютивати за "Динамо" в єрокубках.

18-річний Георгій Цітаїшвілі суттєво посилив гру в другому таймі матчу "Динамо" проти "Шахтаря". Іменитий захисник "гірників" Ісмаїлі в другому таймі займався нейтралізацією талановитого динамівця, а не звично думав про атаку. При тому, що бразильцю не завжди вдавалося самостійно зупинити Цітаїшвілі.


Тренер "Динамо" Олександр Хацкевич змушений думати над посилення позиції на флангах півзахисту. Форварди команди Артем Бєседін та Фран Соль поки не можуть грати через травми. Нападники із молодіжної команди Владислав Супряга та Назарій Русин поки не переконують своє грою. Тому Беньямін знову змушений грати на вістрі атаки. Позиція партнера для Віктора Циганкова на фланзі півзахисту залишається вакантною. Були сподівання, що Сідклей врешті зможе проявити себе в "Динамо" отримавши ігровий час. Але на старті другої частини сезону в бразильця особливого нічого не вийшло. Тому був взятий в статусі вільного агента уругваєць Карлос Де Пена. В матчі проти "Шахтаря" цей гравець склад доволі хороше враження. Але позиція флангового півзахисника потребує ротації, замін через своє енергозатратність. Крім того, в грі проти "Шахтаря" Циганков в другому таймі грав на позиції атакуючого півзахисника. Тому свій шанс проявити себе та закріпитися в матчах, що залишилися до завершення сезону, Цітаїшвілі має отримати. Особливих турнірних завдань перед київським клубом в цьому сезоні вже не стоїть.

В кінці сезону Цітаїшвілі матиме можливість себе проявити в складі "Динамо"


В збірній ситуація трохи інша, але багато в чому вона схожа. Андрій Ярмоленко отримав травму ще восени. Поки він проходить процес відновлення. При такій травмі будь – який додатковий ризики може обернутися серйозними наслідками. Тому навряд чи Ярмоленко буде готовий на 100 відсотків до червневих матчів збірної України. Точно не встигне набрати ігрову форму. Коноплянка зовсім мало грає за "Шальке". Крім того отримав травму, яка залишила його поза грою на три тижні. Звичайно, що Євген зможе відновитися, але яка буде його ігрова форма враховуючи пошкодження та кількість часи проведеного на полі? Марлосу була зроблена операція в Бразилії. Процес відновлення йде швидше, ніж планувалося, але потрібні кондиції набрати буде важко.


Фактично Андрій Шевченко підходить до гри проти Сербії та Люксембургу з одним здоровим фланговим півзахисником – динамівцем Віктором Циганковим. Може на фланзі півзахисту також зіграти і Олександр Зінченко, але в " Манчестер Сіті" він здебільшого грає на позиції лівого захисника, або центрального півзахисника. Іван Петряк став чемпіоном Угорщини в складі " Ференцвароша", але рівень футболу в цій країні не надто високий. Тому тренерському штабу збірної варто більше ретельно придивитися до 18 річного Цітаїшвілі. За умови, якщо він буде отримувати стабільну практику в клубі. Андрій Шевченко під час своєї роботи в збірній України показав, що він не боїться довіряти молодим.

Із флангових півзахисників збірної України здоровий та перебуває в хорошій формі тільки Циганков


Мотивація у Цітаїшвілі зараз безмежна. Він себе гарно проявив в складі молодіжної команди, в рамках Юнацької Ліги чемпіонів. Тому ігрова форма гравця – чудова. Психологічно Георгій теж в повному порядку. Абсолютно немає ніякої скованості враховуючи імена та назви клубів. Навіть якщо це "Шахтар" та Ісмаїлі. Цітаїшвілі просто грає у свій футбол незважаючи суперника. В останньому матчі групового раунду Ліги Європи проти " Яблунця" Гія теж був одним із кращим в складі команди в другому таймі вийшовши на заміну.


Тільки от 23 травня в Польщі розпочинається молодіжний Кубок Світу серед 20 річних. Підготовку команда Петракова розпочинає 11 травня. Матчі групи відбудуться із 24 по 30 травня. Якщо команда займе 1 чи 2 місце будуть ще матчі плей –оф. В такому разі отримати ігрову практику в останніх 4 турах за "Динамо" у Цітаїшвілі просто не вийде. Збірна грає 7 червня проти Сербії, а 10 проти Люксембургу. Тут потрібно думати, як правильно використати 18 річного гравця для кращого його розвитку та прогресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" не вистачило досвіду та форварда для кращого виступу в Юнацій Лізі чемпіонів

В цьому сезоні Георгій Цітаїшвілі зіграв 5 матчів за першу команду "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Георгій Цітаїшвілі може закріпитися в "Динамо" та отримати шанс в збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути