Ексклюзиви
пʼятниця, 17 грудня 2010 12:45

Геї змусили Блаттера вибачитися

Геї змусили Блаттера вибачитися

Президент FIFA Зепп Блаттер у п'ятницю, 17 грудня, вибачився перед представниками сексуальних меншин, яких він раніше закликав утриматися від статевих зв'язків під час відвідування чемпіонату світу 2022 року, який пройде в Катарі.

Звертатися до гомосексуалістів йому довелося 14 грудня на прес-конференції в Йоганнесбурзі, коли його попросили дати пораду людям нетрадиційної орієнтації, які, тим не менш, збираються побувати в 2022 році на чемпіонаті світу в Катарі. Справа в тому, що в цій близькосхідній державі гомосексуальні відносини суворо переслідуються кримінальним законодавством.

Заклик Блаттера викликав бурхливе обурення численних організацій із захисту прав сексуальних меншин і окремих гей-активістів, які зажадали офіційних вибачень від керівника світового футболу і перенесення ЧС-2022 в іншу країну.

"Дискримінація кого б то не було ніколи не була і не буде моєю метою. З цим ми якраз боремося. Якщо хтось відчув себе скривдженим, я шкодую про це і приношу вибачення", - заявив у п'ятницю Блаттер, який перебуває з візитом в Абу-Дабі.

Вибори господарів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років пройшли на початку грудня в Цюріху.

За результатами голосування право прийняти ЧС-2018 виграла Росія, а ЧС-2022 - Катар, який стане першою арабською країною, що прийняла чемпіонат світу з футболу. Одночасно він буде найменшою державою, яка коли-небудь організовував такий масштабний турнір.

За матеріалами РИА Новости, Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Геї змусили Блаттера вибачитися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути