середа, 08 грудня 2021 21:00

Гамула носив передачі арештованому Заварову

Гамула носив передачі арештованому Заварову
Гамула в бутність футболістом часто порушував режим. Фото: "Чемпіонат"

Сьогодні на 62 році життя помер колишній гравець "Зорі" й тренер херсонського клубу "Кристал" та "Закарпаття" Ігор Гамула.

Ігор Гамула відомий своїми дуже колоритними висловлюваннями. Він був знахідкою для будь-якого журналіста.

Ігор народився в 1960 році в Алчевську на Луганщині. Після війни його матір репресували за те, що працювала на німців і заслали в Норильськ. Коли Ігорю було 9 років помер його батько.

Гамула грав у футбол до ночі й матері з великими труднощами вдавалося загнати його додому. Якось перспективного гравця помітив піонервожатий і відвіз до спортивного інтернату в Луганськ. У перший день Гамула хотів утекти звідти. Однак, коли за три дні приїхала мати передумав повертатися. Сказав що йому подобаються заняття в тренера Першина.

У 1978-79 роках грав за рідну "Зорю". Згодом — служив у армії в ростовському СКА. Там товаришував із земляком Олександром Заваровим. Кілька разів компанія потрапляла на гучні гулянки. Якогось разу Гамула й Заваров після чергової пиятики не зрозуміли, де опинилися. Ні таксі, ні автобусів не було. Хлопці купили в магазині два мопеди й доїхали на них.

У 1981 році разом зі СКА виграли Кубок СРСР, перегравши у фіналі московський "Спартак". Після цього гравці влаштували грандіозну пиятику. Підтримував Заварова тоді, коли Олександра хотіли залишити в армії, а після відмови посадили на гауптвахту. Саме Гамула носив арештанту передачі.

У 1982 році Гамула повернувся до Луганська, але через чергове порушення режиму посварився із тренером Олегом Базилевичем. З 1985 знову грав у Ростові тільки цього разу грає за "Ростсільмаш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заваров прокоментував смерть друга

Останнім клубом був херсонський "Кристал". Саме його почав тренувати Гамула після закінчення кар'єри. Тренував "Закарпаття", латвійські клуби й "Ростов". Жив у Москві. Його бездиханне тіло сьогодні вранці знайшла донька. Мати Гамули досі жива. Їй 95 років.

Зараз ви читаєте новину «Гамула носив передачі арештованому Заварову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути