понеділок, 16 серпня 2010 13:01

Футбольний матч під Петербургом перетворився на криваве побоїще (ФОТО, ВІДЕО)
6

Під час футбольного матчу "Карелія-Діскавері" (Петрозаводськ) - "Фосфорит" (Кингісепп), який проходив у місті Пушкіні під Петербургом 14 серпня, уболівальники "Фосфориту" влаштували справжнє побоїще на трибунах, розгромивши стадіон і побивши гостей з Карелії. Ініціаторами стали фанати "Фосфориту", пише спортивний портал "Стометровка".

За інформацією сайту, в середині гри на стадіоні з"явився загін з 50-100 осіб. Причому половина з них нагадувала так званих футбольних "траблмейкерів", тобто радикально налаштованих уболівальників, що беруть участь в бойових угрупованнях. А друга половина представляла собою і зовсім підготовлений військовий загін з уніформою, командуванням і чіткою субординацією.

У результаті вони побили близько 40 карельських фанатів, причому не пощадили і дівчат, відзначає портал. У натовпі було чути стрілянину. Безпека на стадіоні забезпечували близько десяти співробітників місцевого РУВС, проте вони просто не могли впоратися з натовпом розлючених фанатів, пише газета "Коммерсант" з посиланням на сайт МРО "Північно-Захід". Основні сили правоохоронців були задіяні на стадіоні "Петровський", де проходив матч "Зеніт" - "Динамо".

Через 20 хвилин після початку побоїща нападники зникли зі стадіону.

ГУВС вдалося затримати лише трьох учасників бійки, проте після розмови у відділенні вони були відпущені на волю. Зараз розглядається питання про порушення кримінальної справи за фактом масової бійки.

За даними ГУВС, в результаті інциденту 15 чоловік отримали легкі травми. МРО "Північно-Захід" повідомляє, що практично всім вболівальникам з Карелії була потрібна медична допомога. На місці працювали дев"ять бригад медиків. У підсумку одній людині потрібна була госпіталізація. Її доставили до лікарні ім. Семашка в Пушкіні, пише "Фонтанка.ру".

Фанати з Карелії вважають, що стали жертвами нападу неонацистів. За іншою версією, бійка планувалася заздалегідь і міліція про це знала, але не припускала, де вона відбудеться. Крім того, наголошується, що вболівальники з Карелії були готові до побоїща. Деякі з них ще біля входу на стадіон до гри закривали свої обличчя, на руках у них були намотані ремені, а в роті були боксерські капи.

Тим часом, за даними телеканалу 100 ТБ, що висвітлює події Ленінградської області, невідомі в масках, увірвавшись на стадіон, нападали не тільки на вболівальників з Карелії, але на всіх присутніх на трибунах.

У результаті поки незрозуміло, коли і де відбудеться перегравання фінального матчу першості Північно-Західного регіону з футболу між командами "Карелія-Діскавері" і "Фосфорит".

За матеріалами newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Футбольний матч під Петербургом перетворився на криваве побоїще (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути