Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2009 18:22

Футбольні тренери прокоментували поразку збірної України на "Вемблі"

Футбольні тренери прокоментували поразку збірної України на "Вемблі"

Про своє бачення протистояння, яке відгриміло на лондонському "Вемблі", Англія - Україна з "Болельщиком" поділилися авторитетні українські фахівці:

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер "Металіста":

- Враховуючи ту обставину, що збірна грала проти дуже сильного суперника, вважаю, що ми виглядали непогано. Особливо це стосується гри в обороні. По суті, англійці створили тільки два моменти - два і реалізували. А ось в атаці були певні проблеми, які можна пояснити зайвим хвилюванням.

Українці, склалося враження, були дещо затиснуті, не могли повністю розкріпоститися. Андрій Воронін і Артем Мілевський, вважаю, зіграли не на своєму рівні, Олександр Алієв так і не справився зі своїми обов"язками плеймейкера.

На заміну вийшов Андрій Шевченко, і начебто нічого не змінилося, але в ключовий момент за нього зіграв колосальний досвід, який і допоміг відзначитися. Все йшло до нічиї, але... Але результат закономірний, адже цифри на табло не брешуть - вони не можуть бути нелогічні.

Олександр ЗАВАРОВ, головний тренер "Арсеналу":

- Відразу ж відзначу, що збірна України на "Вемблі" виглядала гідно. Головне, що у нас була прекрасна організація гри, тактична побудова. Не дивлячись на два пропущені м"ячі, звичайно ж, варто віддати належне захисникам, які практично бездоганно провели матч.

Але все таки пропустили. Чому? А знайдіть мені гравця оборони, який зможе справитися з довжелезним Пітером Краучем. Може, підкажете футболіста, який при розіграші стандартів зможе закрити Джона Террі? Це гравці світового рівня, і таких у збірній Англії вистачає. Так, вийшло, що пропускали унаслідок помилок, але всі помиляються. А британці просто скористалися промахами.

На жаль, упевнено хлопці відчували себе тільки на своїй половині поля, а тільки проходили середину, відразу ж поспішали, хвилювалися. Проте перспектива у цієї команди є, вона може рости. Як посприяти тому самому росту? Думаю, Олексій Михайличенко і без мене знає.

Михайло ФОМЕНКО, заслужений тренер України:

- Чому програли? Та відповідь на поверхні лежить. Хлопцям просто не вистачило уваги в певні моменти, а команди рівня збірної Англії таке якщо і прощають, то вкрай рідко. Шкода, що допустили помилку в самому кінці матчу - нічия була дуже близько.

У нападі англійські захисники нічого не дали нам зробити, до того ж індивідуальне єдиноборство в основному українці програвали. Ясна річ, і хвилювання мало місце. Думаю, було б дивно, якби його не було. І це зіграло свою роль. Але не дивлячись на деякі негативні епізоди, збірна в своєму нинішньому складі може добитися багато чого.

Хтось говорить, що не треба привертати ветеранів, того ж Андрія Шевченка. Не згоден. Яка різниця, скільки людині років, якщо він показує хороший футбол. Ну і що з того, що Шевченко не грає в клубі - збірній-то він приносить користь. Мабуть, тепер доведеться боротися з хорватами за другу сходинку групи. Чи високі у нас шанси обійти команду Славена Біліча? Не знаю, але шанси, звичайно, є завжди.

За матеріалами газета "Болельщик", terrikon.dn.ua

Зараз ви читаєте новину «Футбольні тренери прокоментували поразку збірної України на "Вемблі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути