вівторок, 11 листопада 2008 21:14

Футбольні легенди 90-х виграли Кубок України серед аматорів (ФОТО)

У наступному сезоні за перемогу в національному Кубку України посперечається команда, титулованість гравців, якої не поступається "Динамо" і "Шахтарю". Хоча це по статусу і аматери.

Днями неодноразовий чемпіон країни у складі "Динамо" Андрій Ковтун, відомі у минулому захисники киян Юрій Дмитрулін і Анатолій Безсмертний, хавбеки Василь Кардаш, Сергій Коновалов і Віталій Косовський, чемпіон Росії і Болгарії Едуард Цихмейструк і найкращий легіонер чемпіонату Китаю, який пограв в "Дніпрі", "Шахтарі" і "Спартаку", Сергій Нагорняк (разом зіграли 223 матчі за збірну України) завоювали Кубок країни серед любителів.


Їхня команда "Ірпінь", яка представляє селище Гореничі, в Бучі, що під Києвом, виграла вирішальний матч у львівської "Галичини" 3:1 і отримала право виступити в кубкових змаганнях 2009/2010 серед професіоналів.

"Ми збиралися разом двічі на тиждень в залі спорткомплексу СКА, підтримували форму, парилися в лазні, так що колектив був сформований. А тут знайшлася людина (сільський голова Гореничів Андрій Гуленко), яка змогла забезпечити участь команди в змаганнях, ми були не проти, ось вам і підсумок, - поділився Едуард Цихмейструк. - На честь перемоги відразу після матчу вибухнув салют, самі теж її відзначили, попили пиво - дотримуватись режиму те вже не треба.

Правда, тим, у кого наступного дня були ігри, дозволити собі розслабитися все ж таки не могли. До того ж, залишився неприємний осад від травми Толі Безсмертного, який тренує зараз черкаське "Дніпро". На п"ятій хвилині гравець суперника, намагаючись пробити через себе, потрапив йому бутсою по обличчю. Перелом носа, зсув щелепи. З поля його повезли до Києва прямо на операцію (обійшлася клубу в 6 тисяч доларів). Начебто трохи відійшов, може розмовляти. Ми ж граємо в цих матчах не заради грошей, а заради задоволення. І тут такі травми".

Один з голів у вирішальному матчі за "Ірпінь" забив Нагорняк (співкапітан разом з Коноваловим), визнаний найкращим гравцем поєдинку. За це від Асоціації аматорського футболу він отримав пам"ятні призи - кепку, вимпел і грамоту. До речі, разом з Косовським Сергій зараз займається будівельним бізнесом в рідній для них Вінниці. Кардаш тренує команду зірок естради "Маестро". Серед його підопічних, до речі, Віктор Павлік. А ось Цихмейструк як від тренерства, так і від бізнесу поки осторонь. "У нинішніх умовах починати бізнес - самогубство", - говорить він.

"Якби в такому складі команда виступала років 10 тому, в ЧУ вона могла б бути в п"ятірці", - вважає Едуард. "Це була б команда-бомба", - говорить її тренер, колишній суддя Вадим Шельменко. Що стосується виступу в кубку 2009/2010... "Хотілося б виступити тим же складом. Але зараз це гарантувати важко. Може, декілька раундів і пройдемо", - припускає Цихмейструк.

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Футбольні легенди 90-х виграли Кубок України серед аматорів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути