четвер, 10 жовтня 2013 16:44

"Футболісти збірної України вже готові грати на чемпіонаті світу" - Заваров

"Футболісти збірної України вже готові грати на чемпіонаті світу" - Заваров
"Футболісти збірної України подорослішали" - Заваров ФОТО: sport.segodnya.ua

Всі футболісти збірної України рвуться у бій. Про це розповів один із тренерів національної команди Олександр Заваров. Також Олександр Анатолійович побажав Чорногорії відібрати очки в Англії.

"Ніяких травм у футболістів немає. Всі готуються. Хлопці розуміють, що 11 і 15 жовтня буде вирішуватися доля збірної України. У нас немає іншого виходу, як постаратися набрати максимальну кількість очок. На інших ми не надіємось, тільки на себе.

Що стосується Романа Безуса (у футболіста була мікрооперація на серці), то через кілька днів ми будемо знати повну картину. Він займається у загальній групі, але без надмірних навантажень. Чи зіграє він із Сан-Марино? Хочеться поберегти молодого хлопця. Приємно, що всі футболісти рвуться у бій.

Останні два тижні збірна нікого не цікавила. Всі обговорювали санкції ФІФА і чи буде матч у Харкові з глядачами. Складалося враження, що ситуацію спеціально нагнітають. Вважаю, що потрібно було більше висвітлювати підготовку команди, розповідати про футболістів, створювати ажіотаж у позитивному сенсі цього слова. Добре, що футболісти сильні люди і все це стійко переносять.

Зараз ми вже менше на все це реагуємо, адже розпочався збір. У футболістів і тренерського штабу присутнє приємне хвилювання — швидше б уже гра. Головне, зберегти цей настрій."

У Варшаві збірна України перемогла — 3:1. Чим відрізнятиметься поєдинок у Харкові?

"У мене таке враження, що футболісти збірної України подорослішали. Вони знають, де додати, де стримати суперника, як розвивати атаки. В останньому матчі проти Англії футболісти зробили все, щоб отримати нормальний результат. Думаю, наші гравці вже готові грати на чемпіонаті світу. Футболісти — це вже не хлопчики, які лякались гучних імен. Зараз інша збірна, а у футболістів інший менталітет".

За збірну вже дебютував Дмитро Хомченовський. Коли чекати появу на полі Валерія Федорчука?

"Тренерський штаб постійно наголошує, що дорога у збірну відкрита для всіх. Хто добре грає за свій клуб, той отримує виклик у національну команду. По п'ятницях, суботах і неділях ми їздимо містами України і переглядаємо матчі. Не кажу про тепер, але з часом у збірній настане зміна поколінь. Потрібно шукати таланти і вселяти у них впевненість".

Як оціните фізичний стан футболістів після двох днів збору?

"У команд був напружений графік матчів — чемпіонат, Ліга чемпіонів, Ліга Європи. Скажу, що люди трохи наїлися. Ми робимо все можливе, щоб відновити гравців і допомогти їм налагодити зв'язки, які у них були до того. Видно, що гравці розуміють один одного з пів-слова. Проблем з втомою чи непорозумінням не буде. "

Матч пройде у Харкові. Слід очікувати появу у стартовому складі Марко Девіча?

"У нас ще є час, щоб визначитися щодо стартового складу. Наперед нічого говорити не хочеться. Подивимося за футболістами на тренуваннях, зробимо висновки. У день матчу визначимося із складом на гру. Звичайно, харківським вболівальникам хочеться бачити своїх гравців на полі."

Які висновки зробили після матчу з Англією?

"Ми грали проти сильного суперника. Фахівці говорять, що команда переоцінена. Звичайно, теперішня Англія — це не та збірна, яка стала чемпіоном світу у 66-му році. Це солідна команда, яку потрібно поважати. Як би ми використали всі свої моменти, особливо ті які були у Федецького, то ми могли взяти три очки. Особисто я залишився задоволений тим поєдинком.

Якщо ви думаєте, що матч з поляками буде легкою прогулянкою для нас, то ви помиляєтесь. За збірну виступають висококласні гравці — Роберт Левандовскі, Якуб Блащіковскі. Вони нещодавно грали у фіналі Ліги чемпіонів.

Коли ми перемогли їх у Варшаві, вони були дуже цим здивовані. Думали, з нами буде легко. Тепер вони будуть мотивованими і захочуть реваншу. Вони ще зберігають шанс пробитися на ЧС-2014, тому боротимуться за нього."

Які слабкі сторони у збірної Польщі?

"Тренерський штаб і футболісти мають бути однодумцями. Також гравці повинні перебувати у своїх оптимальних кондиціях. У Харкові ми зобов'язані набрати максимальну кількість очок. Звичайно, це буде важко зробити. Збірна Польщі — досвідчена команда. Зараз вона перебуває у хорошу стані. Якщо проявимо характер і волю, то все буде добре".

Як оціните шанси України на перше місце у групі?

"Потрібно бути максималістом. Ми сподіваємось на перше місце. Подивимося, як Англія зіграє з Чорногорією. Бажаю чорногорцям забрати очки в англійців. Звичайно, нам потрібно надіятися на себе. Сподіватися на інших — це важко."

Нагадаємо, матч Україна — Польща пройде 11 жовтня у Харкові. Gazeta.ua проведе текстову онлайн трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «"Футболісти збірної України вже готові грати на чемпіонаті світу" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути