середа, 01 листопада 2017 13:15

"Футболісти "Феєноорда" сказали, що їм було важче з "Шахтарем", ніж з "Наполі"
5

Сьогодні донецький "Шахтар" зіграє проти нідерландського "Феєноорда" матч групового етапу Ліги чемпіонів.

Напередодні обидві команди прибули у Харків. Паулу Фонсека першим провів свою регламентну прес-конференцію на стадіоні "Металіст". А от тренувалися "гірники" в Києві зранку на олімпійській базі "Святошин".

Автор: Ірина Козюпа
  Передматчева прес-конференція наставника “Шахтаря” Паулу Фонсеки
Передматчева прес-конференція наставника “Шахтаря” Паулу Фонсеки

"У нас сьогодні більше перекладачів, ніж гравців і тренерів", - пожартував прес-офіцер УЄФА перед початком прес-конференції, яка тривала 40 хвилин. Фонсеку перекладали з португальської на російську, а Факундо Феррейру з іспанської на російську. Ще один перекладач працював для нідерландських журналістів.

Якщо коротко переказати слова Фонсеки, то Бернард готовий зіграти проти "Феєноорда", у Харкові буде приблизно такий самий футбол, як два тижні тому у Роттердамі, після нічийного матчу проти "Сталі" наставники поговорили з усіма футболістами і в сьогоднішньому матчі ми побачимо зовсім іншу команду, гра суперника краща, ніж його результати.

Паулу повеселив усіх, коли зізнався, в якому образі хотів би відсвяткувати Гелловін.

"Одягнув би маску Зорро. Мені подобався цей персонаж, коли я був дитиною. Я вже бачу заголовки в пресі: "Португальський Зорро ходить по Україні". В інтернеті зараз з'являться колажі, де я в масці і капелюсі", - з посмішкою сказав Фонсека.

Наставник виявився правим. Вчора ввечером в інтернеті справді з'явилися фотожаби, де Паулу дуже органічно виглядає в образі Зорро.

  Паулу Фонсека в образі Зорро - колаж
Паулу Фонсека в образі Зорро - колаж

Спокійний наставник "Феєноорда" Джованні ван Бронхкрост не любить показувати емоцій на прес-конференціях, але навіть він не встояв перед питанням про Гелловін.

"Якщо Фонсека буде Зорро, то давайте я буду Суперменом. Можливо, це якось допоможе нашій команді" - засміявся ван Бронхкрост.

До того йому було не до посмішок. Нідерландські журналісти закидали наставника жорсткими питаннями. Джованні відбивався і наголошував, що в команди є дух і шанси на вихід з групи. Але підкреслив, що буде дуже важко.

Автор: Ірина Козюпа
  Передматчева прес-конференція наставника “Фейєноорда” Джованні ван Бронкхорста
Передматчева прес-конференція наставника “Фейєноорда” Джованні ван Бронкхорста

Спортивний оглядач AD Мікос Гоука налаштований не так оптимістично.

"Думаю, "Феєноорд" програє "Шахтареві" з рахунком 0:3 або 0:4. Команда зараз перебуває у дуже поганій формі і багато гравців травмовані. "Фейє" не тягне виступи на двох фронтах.

Команда зіграла свій найкращий матч у Лізі чемпіонів проти "Шахтаря", але цього виявилося замало бодай для нічиї. В чемпіонаті "Фейє" грає добре 60 хв. У Лізі чемпіонів — 20-40 хв. Говорив з гравцями. Футболісти зізналися, що проти "гірників" їм було складніше, ніж проти "Наполі". Команда діє дуже грамотно тактично. Після матчу в Роттердамі всі експерти говорили про Фреда і задавалися питанням, чому він ще не грає в "Челсі" чи іншому топ-клубі. Дуже сильний футболіст", - зізнався журналіст.

Підтримати "Феєноорд", який ще не набрав жодного очка в Лізі чемпіонів, у Харків приїхали 800 фанатів.

"У Манчестер приїхали десь 10 тисяч вболівальників. Це при тому, що квитки на стадіон були лише у двох тисяч. До Харкова немає прямих рейсів з Роттердама, тому вболівальників не так багато. Вони добиралися з пересадками через Стамбул чи Варшаву. Лише команда летіла прямим чертерним рейсом", - додає Гоука.

Автор: Ірина Козюпа
  На матч “Шахтар” - “Фейєноорд” продали більше 20 тисяч квитків
На матч “Шахтар” - “Фейєноорд” продали більше 20 тисяч квитків

Один із таксистів розповів, що нідерландські фанати почали прибувати до Харкова ще за два дні до матчу.

"Подивіться самі — майже всі виклики йдуть з аеропорту. Збірна Нідерландів грала у Харкові на Євро-2012, тому їх фанати "Феєноорда" вже знають куди їхати. Веселі хлопці. Багато п'ють, але проблем не створюють".

Сьогодні у Харкові +3°С і передають дощ після обіду.

"Шість днів тому у нас випало багато снігу. Літак з Стамбула двічі заходив на посадку, але так і не зміг сісти. Полетів до Києва. Звідти люди добиралися в Харків на автобусах", - каже таксист.

Всього на матч продано більше 20 тисяч квитків. ОСК "Металіст" вміщує 40 тисяч місць.

Сьогодні зранку "Шахтар" провів прогулянку, незважаючи на прохолодну погоду. "Феєноорд" зупинився у готелі, який традиційно займає збірна України.

Автор: shakhtar.com
  Прогулянка «Шахтаря» Харковом в день матчу проти «Фейєноорда»
Прогулянка «Шахтаря» Харковом в день матчу проти «Фейєноорда»

Напередодні в Харкові також пройшов спільний семінар для дитячих футбольних тренерів, організований "Шахтарем" і "Феєноордом".

Участь у тренінгу взяли 25 дитячих тренерів, в тому числі 15 наставників проекту "Давай, грай!", організованим "гірниками" в 7-ми містах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Феєноорд" попросив поліцейський супровід у Харкові

Матч "Шахтар" - "Феєноорд" розпочнеться о 21:45. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі. Прямий ефір на каналі "Україна".

Турнірне становище у групі F після трьох турів: 1. "Манчестер Сіті" - 9 очок; 2. "Шахтар" - 6; 3. "Наполі" - 3; 4. "Феєноорд" - 0.

Зараз ви читаєте новину «"Футболісти "Феєноорда" сказали, що їм було важче з "Шахтарем", ніж з "Наполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути