середа, 15 серпня 2012 16:43

Футболіст Муамба, який переніс клінічну смерть на полі, завершив кар'єру

Футболіст Муамба, який переніс клінічну смерть на полі, завершив кар'єру
Лікарі порадили Муамба зав'язати з футболом. Фото: afp.com

Футболіст клубу "Болтон" Фабріс Муамба, який переніс клінічну смерть під час матчу Кубка Англії з "Тоттенхемом", завершив кар'єру. Про це повідомляє офіційний сайт "Болтона".

Муамба заявив, що мріяв повернутися у футбол з того моменту, як виписався з лікарні. Проте минулого тижня він відвідав клініку в Бельгії, і за результатами обстеження лікарі порадили йому завершити кар'єру.

Футболіст відзначив, що він засмучений таким поворотом подій, проте в даній ситуації нічого іншого зробити не можна. Муамба подякував усім, хто підтримував його весь цей час: рідних, одноклубників і вболівальників "Болтона".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Молюсь за Муамба і його сім'ю" - футболіст "Болтона" прийшов до тями

Головний тренер команди Оуен Койл заявив, що він чекав повернення Муамби, і трохи розчарований тим, що він більше не зможе вийти на поле. За словами Койла, абсолютно всі будуть раді бачити Муамбу на матчах команди.

Під час гри Кубка Англії між "Болтоном" і "Тоттенхемом", який пройшов 17 березня, Муамба втратив свідомість. Лікарі констатували зупинку серця і протягом 78 хвилин проводили реанімаційні процедури, поки серце знову не забилося. Спортсмена госпіталізували і він три дні провів у комі - його стан оцінювався як критичний. Проте після виходу з коми Муамба швидко пішов на поправку, 17 квітня його вже виписали з лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Футболіст Муамба, який переніс клінічну смерть на полі, завершив кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути