четвер, 05 грудня 2019 11:53

Фуркад повернувся на подіум після 15-місячної перерви

Фуркад повернувся на подіум після 15-місячної перерви
Мартан Фуркад поступився лижним ходом лише Йоганнесу Бйо

Французький біатлоніст Мартан Фуркад виграв класичну індивідуальну гонку на 20 кілометрів в шведському Естерсунді. Мартан припустився лише одного промаху й виграв у товаришів по збірній Франції Сімона Дестьє 12 секунд та Кентена Фільона Майє 1 хвилину 50 секунд.

Фуркад не міг зійти на подіум 15 гонок – із 6 грудня 2018 року. Дійшло до того, що наприкінці минулого сезону тренери не взяли його на останній етап Кубка світу. Француз дуже обережно коментував змагання в цьому сезоні, боячись повторення минулорічних результатів. Але в індивідуальній гонці він був дуже швидким, поступившись минулорічному володарю "Кришталевого глобуса" Йоганнесу Бйо 1,5 секунди на дистанції в 20 кілометрів.

Окрім того Мартан був дуже точний – у нього лише один промах. Цілком можна говорити про повернення інтриги в цьому біатлонному сезоні.

Українець Дмитро Підручний фінішував 20-им. І навіть такий результат – найкращий за всю історію для Дмитра. Він поступово входить у змагальний ритм після травми. Підручний програв лідеру 4 хвилини. Якби замість трьох промахів у нього був лише один, як у Фуркада, Дмитро цілком міг претендувати на потрапляння в п'ятірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йоганнес Бйо виграв першу гонку на Кубку світу. Українці провалилися.

Інші наші спортсмени виступили традиційно – Артем Прима посів 38 місце, – 6 хвилин програшу, Руслан Ткаленко – 54 із сімома хвилинами відставання.

Зараз ви читаєте новину «Фуркад повернувся на подіум після 15-місячної перерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути