Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 13:42

Фуентес: я просто допомагав велогонщикам витримати перенавантаження

Іспанський лікар Еуфеміано Фуентес, який у 2006 році був замішаний в гучному допінговому скандалі напередодні "Тур де Франс", розраховує отримати Нобелівську премію.

- Спорт вищих досягнень - це цирк, де здоров"я спортсмена відсовується на другий план. А те, що всі називають допінгом, є фактично терапевтичною медициною, - сказав Фуентес.

За словами Фуентеса, організм професійного велогонщика не в змозі переносити протягом трьох тижнів безперервні навантаження без додаткової допомоги.

- Я просто допомагав спортсменам витримати ці надлюдські умови, - відмітив лікар.

Іспанець виразив надію, що в майбутньому його робота буде винагороджена.

- Можливо, мені дадуть Нобелівську премію років через 20, а може, мені поставлять пам"ятник, або ж мене просто уб"ють, - зазначив Фуентес.

У травні 2006 року у мадридській клініці доктора Фуентеса були виявлені заборонені речовини, пакети із замороженою кров"ю для переливання і докладні інструкції до них. Разом з цим поліція виявила список, в якому були вказані прізвища більше 50 велогонщиків, які підозрювалися в тому, що лікар забезпечував їх забороненими препаратами. В результаті цієї справи декілька спортсменів було усунено від участі у велогонці "Тур де Франс". У числі спортсменів, які не змогли взяти участь у "Великій петлі"-2006, були головні фаворити змагань - німець Ян Ульріх і переможець "Джіро д"Італія"-2006 Іван Бассо. Всі матеріали були передані до суду, а сама справа отримала назву "Операція Пуерто".

У березні 2007 року іспанський суд припинив розгляди у даній справі.

Джерело: "Евроспорт"
Зараз ви читаєте новину «Фуентес: я просто допомагав велогонщикам витримати перенавантаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути