Ексклюзиви
субота, 31 березня 2012 14:32

Форварда "Спартака" оштрафували на півмільйона за непристойний жест

Форварда "Спартака" оштрафували на півмільйона за непристойний жест
РФС оцінив в півмільйона середній палець Еменіке. Фото: sports.ru

Форвард московського "Спартака" Еммануель Еменіке дискваліфікований умовно до кінця сезону за непристойний жест і оштрафований на 500 тисяч рублів на засіданні комітету з етики Російського футбольного союзу (РФС), що відбувся 30 березня.

Під час матчу чемпіонату Росії "Динамо" - "Спартак", який відбувся 25 березня нігерійський форвард "Спартака" відповів на образи з боку динамівських уболівальників, продемонструвавши середній палець.

Цей епізод залишився без уваги головного арбітра матчу Сергія Карасьова. Сам Еменіке після матчу вибачився і заявив, що "вперше зіткнувся з таким неприкритим проявом расизму на свою адресу".

"Уболівальники "Динамо" постійно ухали, як тільки до мене потрапляв м'яч або я опинявся поруч з ними", - пояснив нігерієць, зазначивши, що жалкує про те, що йому не вдалося впоратися з емоціями. Контрольно-дисциплінарний комітет РФС не став розглядати інцидент за участю форварда "Спартака".

Як пояснив член комітету з етики та депутат Держдуми Володимир Васильєв, таке покарання винесене, "оскільки він (Еменіке) усвідомив свою провину і вибачився".

Еменіке став одним з головних героїв матчу з "Динамо". Він відкрив рахунок у грі, а в епізоді з третім голом асистував Арі, якому після передачі нігерійця залишалося лише вразити порожні ворота.

Зараз ви читаєте новину «Форварда "Спартака" оштрафували на півмільйона за непристойний жест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути