субота, 15 травня 2010 11:07

Формула-1 стане повільнішою

Формула-1 стане повільнішою

Через заборону на подвійні дифузори машини Формули-1 у 2011 році будуть повільнішими за нинішні на дві секунди на колі, повідомляє Motorsport.com. Таку думку висловив керівник команди Red Bull Крістіан Хорнер.

"Моделювання показує, що в 2011 році без подвійного дифузора машини втратять не менше двох секунд на колі, - сказав Крістіан Хорнер. - Це буде серйозна зміна, і цікаве завдання.

Інженери, як правило, люди творчі, і я впевнений, що їм вдасться відіграти частину втрат, але безумовно, в наступному році машини втратять значну частину притискної сили".

Подвійні дифузори вперше з'явилися на машинах Brawn, Williams і Toyota на початку 2009 року, і дали цим командам значну перевагу над конкурентами.

Решта команд подали протест, вважаючи цю конструкцію незаконною, однак у квітні 2009 року Міжнародний апеляційний суд FIA визнав її легальною.

Незабаром після цього аналогічні системи з'явилися на всіх машинах чемпіонату. Однак вони звели нанівець зусилля FIA щодо зниження притискної сили болідів Формули-1, що вживаються задля підвищення безпеки і збільшення числа обгонів.

У зв'язку з цим команди домовилися відмовитися від подібних систем в майбутньому, і з 2011 року вони будуть заборонені.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Формула-1 стане повільнішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути