неділя, 18 травня 2008 13:14

Фінляндія стала бронзовим призером чемпіонату світу з хокею

Фінляндія стала бронзовим призером чемпіонату світу з хокею
У матчі за третє місце чемпіонату світу з хокею в Канаді збірна Фінляндії здобула перемогу над збірною Швеції і завоювала бронзові медалі.

Фінни з самого початку першого періоду продемонстрували серйозний настрій і в його середині закинули дві шайби. Слід зазначити, що не дуже впевнено зіграв в тих епізодах Стефан Лів, третій воротар "Тре Крунур", який несподівано зайняв місце у воротах замість першого Хенріка Лундквіста і другого Мікаеля Телльквіста.

У другому періоді збірна Швеції перехопила ініціативу, багато грала в більшості і мала всі шанси, принаймні, зрівняти рахунок, але у фінських воротах прекрасно грав Ніклас Бекстрьом, який відверто врятував свою команду як мінімум від двох шайб.

Коли на початку третього періоду фінни зробили рахунок 3:0, результат матчу був вже фактично вирішений, і знову гол цей не виглядав таким, що не береться. В обороні шведські гравці теж діяли далеко не кращим чином.

Цікаво, що ще за вісім хвилин до кінця третього періоду, граючи в більшості, шведи зняли воротаря. Шайба після кидка фінського гравця по порожніх воротах влучила в штангу. Зате трохи пізніше, коли шведи повторили цей трюк, фінни в меншості не промазали - 0:4, і все було абсолютно зрозуміло.

Фінляндія - Швеція 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

1:0 Пільстрьом (Капанен, Хювонен) 11:31 ГБ
2:0 Ніскала (Пелтонен) 13:44
3:0 Пільстрьом (Хювонен) 42:18
4:0 М.Койву 57:35 ГМ ПВ
Воротарі: Бекстрьом - Лів

Чемпионат.ру

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія стала бронзовим призером чемпіонату світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути