середа, 10 листопада 2021 15:32

Фінляндія хоче перенести гру з Боснією на нейтральне поле

Фінляндія хоче перенести гру з Боснією на нейтральне поле
У Гельсінкі команди розійшлися миром – 2:2.Фото: palloliitto.fi

Представники збірної Фінляндії з футболу стурбовані загостренням політичної обстановки в Боснії, тому звернулися до УЄФА і попросили перенести матч на нейтральне поле, оскільки не впевнені, що господарі зможуть гарантувати безпеку.

Матч відбудеться у регіоні (кантоні) Зениця у Федерації Боснії та Герцеговини, а він межує з Республікою Сербською, яка проводить військові навчання. За словами Арі Лахті, голови Футбольної асоціації Фінляндії, вони перебувають на зв'язку з УЄФА і не розуміють, чи варто їхати до Зениці, виходячи з ситуації, що відбувається в країні. Про це повідомляє footboom.com

Арі Лахті сподівається на мудрість УЄФА.

– Важко точно оцінити ситуацію тут, у Фінляндії. В даний час ми покладаємося на інформацію, отриману від УЄФА. УЄФА дуже уважно стежитиме за тим, що відбувається, і перенесе матч на нейтральне поле, якщо безпека команд опиниться під загрозою. Звісно, ​​найближчими днями ми побачимо, чи не надійдуть звідти тривожні новини. За потреби ми зв'яжемося з Європейською футбольною асоціацією за власною ініціативою і вимагатимемо перенести гру на територію іншої країни з метою безпеки. Якщо ситуація стане такою, що грати в Зениці буде небезпечно, то я впевнений, що УЄФА вживе всіх необхідних заходів на цьому етапі, - сказав Лахті.

Поки боснійська футбольна спілка ніяк не коментує ситуацію в країні, але запевняє, що матчі "без жодних сумнівів" відбудуться у Зениці. Також будуть допущені місцеві та іноземні ЗМІ, а квитки на ігри з Фінляндією та Україною викуплені, тому в обох матчах очікується аншлаг – заповнять усі трибуни, за винятком гостьового сектору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер збірної Боснії забив у ворота "Ювентуса"

Матчі Боснія – Фінляндія та Боснія – Україна відбудуться 12 та 16 листопада. Усі три команди претендують на друге місце у групі. Україна має 9 очок, Фінляндія – 8, а Боснія – 7. Дві останні збірні зіграли на одну гру менше.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія хоче перенести гру з Боснією на нейтральне поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути