вівторок, 09 червня 2009 13:31

Фінал Ліги Чемпіонів гратимуть не в середу

Фінал Ліги Чемпіонів гратимуть не в середу

Організатори Ліги чемпіонів вирішили порушити традицію і провести головний матч престижного клубного турніру в інший день.

Фінальний матч Ліги чемпіонів-2010, який пройде на мадридському "Сантьяго Бернабеу", вперше в історії турніру буде зіграний в суботу. Зазвичай вирішальні матчі найпрестижнішого європейського клубного турніру проводяться по середах.

Довідка "Gazeta.ua"

Ліга чемпіонів УЄФА (англ. UEFA Champions League) - найбільш престижний щорічний футбольний турнір, що проводиться між провідними європейськими клубами під егідою УЄФА.

Зі свого першого розіграшу в сезоні 1955-56 і по сезон 1990-91 турнір називалося Кубком європейських чемпіонів. У сезоні 1991-1992 турнір отримав назву "Ліга чемпіонів Amstel" і змінив формат, зробивши відступ від олімпійської системи у вигляді групового турніру. Це був перший розіграш Ліги чемпіонів, цього сезону з"явилися знаменитий гімн і емблема. З сезону 1992-93 турнір отримав свою сучасну назву.

Переможцем Ліги ставав 21 різний клуб, 12 з них вигравали турнір більше одного разу. Рекордсменом за кількістю виграних титулів є мадридський "Реал", який перемагав 9 разів.

За матеріалам Турнір, Real Madrid

Зараз ви читаєте новину «Фінал Ліги Чемпіонів гратимуть не в середу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути