середа, 14 травня 2014 18:16

Фінал Кубка України з глядачами: як ультрас "Динамо" пікетували Будинок футболу
28

Фото: Ірина КОЗЮПА

Фінал Кубка України пройде у Полтаві у присутності глядачів. Такий підсумок сьогоднішньої акції ультрас київського "Динамо". Кілька сотень фанів прийшли зранку до Будинку футболу з чіткою вимогою — фінал у Львові з глядачами.

Фанати, більшість з яких одягнули чорні балаклави, підійшли впритул до входу і почали вимагати виходу президента ФФУ Анатолія Конькова. Представник федерації заявив, що той вже у Полтаві. Поки чекали на першого віце-президента Анатолія Попова, фанати висловили свій протест яскравим файєр-шоу, димовими шашками та петардами. А також зарядами — "Путін — Коньков", "Рінат Ахметов — п....с", "Футбол - для болельщиков, а не для ФФУ".

"У мене є пропозиція. Давайте обговоримо ситуацію з переговорною групою людей, яким ви довіряєте", - звернувся Попов до ультрас.

"Ми будемо спілкуватися тільки тут. При всіх", - категорично заявили фанати.

"Футбол, у першу чергу, для глядачів, - заявив функціонер. Такі слова присутні зустріли оплесками. - Це приміщення, всі люди, які тут працюють, мають сприяти тому, щоб футбол проходив у нормальних умовах за участю футболістів і для вболівальників.

Я готовий вести з вами діалог, щоб знайти вихід з цієї ситуації і щоб вболівальники потрапили на стадіон. Зараз направлено лист за підписом президента ФФУ до виконуючого обов'язки президента України і на ім'я прем'єр-міністра України".

Переговори на сходах Будинку футболу проходили емоційно і тривали трохи менше 20 хвилин. Зійшлися на тому, що у функціонерів є дві години на вирішення проблеми.

У цей час фанати пішли до Верховної Ради перевірити чи отримав Турчинов листа з ФФУ. Представник в.о. президента України пообіцяв зробити фінал з глядачами. Після парламенту ультрас відправилися до стадіону "Динамо". Там передали президенту клубу Ігорю Суркіса відкритого листа з вимогою не грати у фіналі, якщо він проходиме без глядачів.

Тим часом працівники Будинку футболу прибрали з подвір'я залишки петард і димових шашок.

"Передайте фанам, що якщо вони знову будуть щось зривати, то хай кидають у повітря, а не до землі. Потім на плитці залишаються сліди", - попросив журналістів, які чекали на фанів біля Будинку футболу, один із працівників.

"Ми вже нічого не будемо палити", - заспокоїв чоловіка представник ультрас. Тепер їх прийшло близько десяти.

У ЗМІ вже з'явилася інформація, що фінал пройде у Полтаві з глядачами. Попов це підтвердив.

"Рішення прийнято одностайно членами Виконкому ФФУ. Клуби його підтримали. Дякую вам за активну позицію. Ми відкриті для співпраці. Хай переможе сильніший", - повідомив Попов.

Розмова знову проходила на сходах Будинку футболу, але тепер на спокійних тонах. На прощання Попов потис руку одному з лідерів ультрас "Динамо" Тарасу Кузьменку.

"Рішення компромісне, - каже Кузьменко. - Всім було б зручніше, якби матч проходив у Львові. Але якщо рішення по Полтаві погоджено з клубами і з рештою офіційних осіб, то маємо з цим погодитися. Фізично вже нема часу кудись щось переносити.

"Динамо" підтримає 400-500 осіб, а можливо і більше. Зараз важко сказати. З одного боку, Полтава недалеко від Києва. Автівкою можна доїхати за 3-3,5 години. З іншого, матч пройде у будній день. На жаль, не для всіх це зручно. Було б краще, якби його зіграли на вихідних".

Пізніше з'явилося офіційне повідомлення, що решту матчів сезону у прем'єр-лізі, першій та другій лігах пройдуть з глядачами.

Ось так ультрас відстояли свій фінал. За останні кілька місяців фанати проявили себе з кращого боку. Чого варте одне лише перемир'я. Практично кожен матч вболівальники проводили з користю для України і тої ситуації, в якій опинилась країна.

До речі, завтра фінал Кубка України розпочнеться із спільного маршу ультрас "Динамо", "Ворскли" та "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «Фінал Кубка України з глядачами: як ультрас "Динамо" пікетували Будинок футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути