Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 16:37

Фінал Кубка України можуть перенести

Фінал Кубка України можуть перенести

У календарі весняної частини сезону можливі істотні зміни. Мова йде про те, що будуть перенесені терміни проведення матчів 18-го туру чемпіонату, а також вирішальних поєдинків Кубка. Прокоментувати ситуацію згодився генеральний директор Прем"єр-ліги Максим Бондарев.

- Я зараз не говоритиму про те, які саме можливі зміни в календарі, - сказав пан Бондарев. - Вони будуть внесені з урахуванням інтересів команд, яким треба грати в Кубку УЄФА. В той же час, збалансовані інтереси інших клубів. Незадоволених поки немає, але давайте дочекаємося рішення Виконкому ФФУ, за яким, - остаточний вердикт.

Варто нагадати, що у матчі-відповіді 1/16 фіналу Кубка УЄФА наші команди проведуть 26 лютого, в четвер. У чемпіонаті потрібно буде грати 28-го, а вже на 4 березня заплановані матчі 1/2 фіналу Кубка України. При цьому в першості зустрічаються "Динамо" і "Металіст", а в кубковому турнірі - "Шахтар" і "Динамо".

Ймовірно, у зв"язку з цим півфінал Кубка пропонують зрушити на кінець квітня. Може, дійде справа і до фіналу (13 травня), адже окрім дати 1/2 фіналу потрібно передбачити і "вікно" для вірогідного додаткового матчу. Адже потрібно і про можливий золотий матч подумати...

Історична довідка

Вперше про ідею створити Прем"єр-лігу власники українських футбольних клубів заговорили ще минулого року. У результаті, 15 квітня 2008 року на черговій зустрічі керівників клубів топ-ешелону було підписано протокол про створення Об"єднання професіональних футбольних клубів України "Прем"єр-ліга".

27 травня 2008 року власники клубів остаточно заявили про старт Прем"єр-ліги вже цього сезону, а не наступного як планувалося раніше.

20 червня 2008 року Об"єднання професіональних футбольних клубів України "Прем"єр-ліга" стало колективним членом Федерації футболу України. У цей же день президент ФФУ Григорій Суркіс підписав із в.о. президента Прем"єр-ліги Віталієм Даніловим договір про співпрацю.

15 липня 2008 року на Загальних зборах Учасників ОПФКУ "Прем"єр-ліга" було подовжено повноваження В.Данілова на посаді в.о. президента.

За матеріалами sport.com.uakomanda.com.ua, fpl

Зараз ви читаєте новину «Фінал Кубка України можуть перенести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути