понеділок, 25 червня 2007 15:21

Фінал Євро-2012 пройде на "Олімпійському": рішення Кабміну

Фінал Чемпіонату Європи з футболу 2012 року проходитиме в Києві на НСК "Олімпійський". Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішній нараді Кабміну щодо забезпечення комплексного рішення питань, пов"язаних з підготовкою проведення Євро-2012 в Києві, повідомляє УНІАН.

Віце-прем"єр-міністр Володимир Рибак відзначив: "За основу ухвалено одне рішення: фінал Чемпіонату Європи 2012 року з футболу проходитиме на НСК Олімпійський. Ми не можемо поставити під сумнів цілого світу нашу можливість належним чином забезпечити проведення фінальної частини чемпіонату. Це наше обличчя, це імідж держави".

Чиновник переконаний в необхідності невідкладно цивілізованим шляхом вирішити всі питання, пов"язані з будівництвом навколо стадіону "з урахуванням інтересів забудовника і шляхів компенсації його витрат на будівництво".

У нараді взяли участь міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, представники дирекції НСК "Олімпійський", ТОВ "Юджин" та ін.

ТОВ Юджин будує торговий-розважальний центр Троїцький на площі перед "Олімпійським". Як раніше заявляв міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж, уряд мав намір просити мера Києва Леоніда Черновецкого розглянути можливість виділення ТОВ "Юджин" альтернативної ділянки з урахуванням його комерційних інтересів.

Керівництво УЄФА виразило серйозну стурбованість підготовкою Києва до Євро-2012, зокрема, невизначеністю ситуації навколо НСК Олімпійський. Головною проблемою УЄФА вважає будівництво на площі перед стадіоном торгово-розважального центру.

У свою чергу посол Польщі в Україні Яцек Ключковський вважає, що для фінального матчу Україна може вибрати стадіон в будь-якому місті, а не тільки в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Фінал Євро-2012 пройде на "Олімпійському": рішення Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути