Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2011 13:36

Фінал ЧС-2018 з футболу пройде у Москві

Фінал ЧС-2018 з футболу пройде у Москві

Матч відкриття, одну з півфінальних зустрічей, а також фінал чемпіонату світу 2018 року з футболу планується провести в Москві. Про це заявив міністр спорту, туризму і молодіжної політики РФ Віталій Мутко, повідомляє РИА Новости.

За словами Мутко, у російській столиці будуть розміщені штаб-квартира ФІФА і міжнародні мовні центри.

Другий півфінал, як повідомив міністр, швидше за все, пройде в Санкт-Петербурзі. Москва і Санкт-Петербург також увійдуть до числа міст, в яких відбудуться матчі Кубка Конфедерацій 2017 року - турніру, в якому візьмуть участь чемпіони континентів. Матчі Кубка Конфедерацій також планується провести в Сочі і Казані.

На проведення матчів ЧС-2018 претендують 13 міст - окрім чотирьох перерахованих, це Калінінград, Ярославль, Нижній Новгород, Саранськ, Самара, Волгоград, Єкатеринбург, Ростов-на-Дону і Краснодар. Остаточний список буде визначений пізніше, проте раніше неодноразово повідомлялося, що нові міста до нього не потраплять.

Право проведення ЧС-2018 Росія здобула у грудні 2010 року. Члени виконкому ФІФА віддали перевагу російській заявці, яка претендувала на організацію турніру разом з Англією, а також двома парами країн, які подали спільні заявки - Іспанією і Португалією і Бельгією та Голландією.

Зараз ви читаєте новину «Фінал ЧС-2018 з футболу пройде у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути